Ana Sayfa / Genel / En Lezzetli ve Akışkan Sufle Tarifi için 5 İpucu
blank

En Lezzetli ve Akışkan Sufle Tarifi için 5 İpucu

Keklerin en akışkanı ve en lezzetlisi sufle tüm damaklara zevk veren bir tatlıdır. Evlerde ve işletmelerde tatlıya doyuran sufleler sıcak servis edilir. Kabarık dış keki ve akışkan iç malzemeyi elde etmenin belli püf noktaları mevcuttur.

Sufle yapmak için gerekli olan malzemeler;

• 3 tane yumurta
• 80 gram bitter çikolata veya sütlü çikolata
• 1/5 su bardağı un
• 50 gram tereyağı veya margarin
• Yarım su bardağı şeker
• 1 tutam tuz

 

sufle tarifi

Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.

Tereyağı ve çikolatayı tavada kısık ateşte eritin. Eritirken karıştırmanızı tavsiye ederiz. Erime tamamlanınca ocağı kapatarak unu ilave ederek güzelce karıştırın.

Bir yandan yumurta ve şekeri köpürene kadar blender ya da çatal yardımıyla çırpın. Bu aşamada bir tutam tuz atabilirsiniz. Tuz şeker tadının daha da öne çıkması için eklenmektedir.

Hazırladığınız bu iki karışımı birleştirme zamanı. 2 malzemeyi karıştırdığınızda hamurunuz hazır hale gelmiş olacak. Hamurunuzu bekletmeden uygun kaplara ekleyin. Fırında kullanılmaya uygun olan tüm kapları kullanabilirsiniz. Kullanmadan önce kapları mutlaka yağlayın.

Hamuru kaplara koyduktan sonra 220 derecede ısıttığınız fırında 8-9 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlı şelalesini yemek için 1-2 dakikanız kaldı ? Suflenin ılıdığını görünce kaşıkları hazırlayın ve afiyet olsun.

Sufle Tarifi Uygularken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Püf Nokta

1-Hangi çikolatayı kullanacağınız damak zevkine bağlıdır, kıvamda bir değişiklik olmamaktadır.
2-Yağ olarak margarin de kullanabilirsiniz, sağlık açısından daha çok tereyağı önerilmektedir.
3-Kapları yağlamazsanız sufle kaba yapışır. Sufleyi yerken size hiçbir şeyin engel olmasına izin vermeyin.?
4-Her fırında pişme derecesi farklılık gösterebilir. Ortasının akışkan olması için ilk yapışınızda 1 adet denemenizi öneririz. Denedikçe size  uygun sufle tarifini keşfedeceksiniz.
5-Kekin kabarması için doğru pişirme süresi oldukça önemlidir.

sufle tarifi

Ailenizle birlikte tadına doyamayacağınız sufle tarifini beklemeden yapın. Tencerede sufle tarifini de yakında sizlerle paylaşacağız. Aynı zamanda glutene alerjisi olan kişiler için glutensiz sufle yapımını da araştırabilirsiniz.

Porselen kaplar sufle pişirimi için oldukça uygundur. Porselen sufle kabı ile ilgili bilgi almak için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz; https://blog.cafemarkt.com/porselen-sufle-kabi/

Başarılı bir sufle tarifi uygulaması için birkaç kez deneme yapmanız gerekebilir. Özellikle işletmelerde pişirme aşamasında profesyonel fırınlar kullanılmaktadır. Kaliteli fırınlarda doğru şekilde pişirilen sufleler hem kolay hem de anına pişirip servis edebileceğiniz tatlılardır. Taze sufle tarifini uygulayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mutlu dakikalar yaşatabilirsiniz.

Pişirme tavsiyeleri ve pastane fırınları hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşmanız yeterlidir. 0850 211 12 23 no’lu telefondan tecrübeli satış ekibimize ulaşarak tüm merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Pastane Fırını Satıl Al!