Sıcak çikolata tarifi

Baristalar için Sıcak Çikolata Tarifleri

Baristalar için Sıcak Çikolata Tarifleri

Sıcak çikolata, soğuk kış günleri ile bütünleşen yumuşacık içimi ile içimizi ısıtan sıcak içecek seçeneklerinden birisidir. Kış günlerinin gelmesiyle sıcak çikolataya olan talep de artmıştır. Baristalar da işletmelerinde en güzel sıcak çikolata tariflerini araştırmaya başlamıştır. Sıcak bir çikolatanın en önemli püf noktalarından birisi, kaliteli bir kahve ekipmanınız olmasıdır. https://www.cafemarkt.com/sicak-cikolata-ve-sahlep-makineleri?stock=1 linkine tıklayarak muhteşem görünüme ve enfes çikolata tadına sahip sıcak çikolatalar hazırlayabilirsiniz.

Sıcak Çikolata İçin Gereken Malzemeler

Sıcak çikolata malzemeleri işletme tercihlerine göre değişiklik göstermektedir. Sıcak çikolata için doğrudan çikolata ve kakao tercih edilebileceği gibi kakao tozu da kullanılabilmektedir. İçecek için ayrıca süt veya su kullanmanız gerekecektir.  Enfes bir sıcak çikolata yapımı için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • 300 ml süt
  • 1 yemek kaşığı kakao tozu
  • 50 gram bitter çikolata veya beyaz çikolata
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Enfes bir sıcak çikolata yapmak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde belirlenmiştir:

  • Süt, kakao ve şekeri bir kapta birleştirerek kaynayana kadar devamlı olarak karıştırmanız gerekmektedir.
  • Karışımınız kaynadıktan sonra çikolatanızı küçük parçalar halinde kırmanız gerekmektedir. Ardından bir kaba su koyarak kaynatmanız gerekecektir.
  • Kaynayan suyun üzerine ayrı bir kap koyarak çikolatanızı bu kapta eritmeniz gerekmektedir. Bu eritme tekniği bildiğiniz gibi benmari usulü olarak adlandırılmaktadır.
  • Ardından daha önce hazırlamış olduğunuz sütün üstüne erittiğiniz sıcak çikolatayı ekleyerek sıcak çikolatanızı servise hazır hale getirebilirsiniz.

Sıcak çikolata için en klasik tarif bu şekilde yapılmaktadır. Ancak işletmenize tat ve renk katmak istiyorsanız, sıcak çikolatanızı tarçın aromalı olarak servis edebilirsiniz. Tarçın sıcak içeceklere en çok yakışan aromalardan birisidir. Elbette sıcak çikolataya da oldukça yakışacaktır. Bu sayede müşterilerinize unutamayacağı bir lezzet tattırabilirsiniz. Tarçınlı sıcak çikolata için gereken malzemeler klasik tarife ek olarak 2 çay kaşığı kadar tarçındır. Tarçını süt, kakao ve şekeri birleştirerek kaynatma aşamasında eklemeniz gerekmektedir. Daha sonra sıcak çikolatanızı aynı usulle yaparak servis edebilirsiniz.

sıcak çikolata makinesi

Sıcak çikolata makinesi satın almak için tıklayın! 

Sıcak Çikolata Makinesi Kullanımı

Sıcak çikolata makinesi, zannedildiğinin aksine sıcak çikolata yapmak için kullanacağınız bir makine değildir. Sıcak çikolata yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi doğru eritme tekniği ve kaliteli malzeme ile kısa sürede yapılabilecek bir sıcak içecektir. Ancak diğer sıcak içeceklerle kıyaslandığında çok vakit alacağı ve ciddi bir emek harcanacağı aşikardır. Sıcak çikolata makinesi ise tam olarak bu noktada devreye girmektedir. Bu makinede hazırlamış olduğunuz içeceğiniz benmari usulü kullanılarak muhafaza edilmektedir. Sıcak çikolata makinelerinin tamamında sıcak su bölmesi bulunmaktadır. Bu bölmeye su doldurmanız gerekmektedir. Bu sayede içeceğiniz sıcak tutulacaktır.

Sıcak çikolata makinesinin içerisinde bulunan döner pervane, makineyi kullanma amacınızı karşılamak için eklenen temel araçtır. Pervane belirli aralıklarla veya devamlı olarak dönmekte ve bu sayede sıcak çikolatanın kıvamı ilk yapıldığı andaki haliyle korunmaktadır.

Sıcak Çikolata Makinesi Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Sıcak çikolata makinesi kullanımında dikkat etmeniz gerekenler arasında ilk husus, ürünün temizliğidir. Malzemeyi eklediğiniz hazneyi sıcak su yardımı ile temizlemeniz gerekmektedir.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus makinede bulunan içeceğin kullanım ömrüdür. Gün içerisinde ihtiyaç duyacağınız sıcak çikolatayı belirleyerek bu miktarda ürün hazırlamanız gerekmektedir. Birkaç günlük sıcak çikolata hazırlamak hem içeceğinizin tadının bozulmasına hem de makinenizin sararmasına sebep olmaktadır.

Lezzetli bir sıcak çikolata için içeceğinizi soğutmadan doğrudan makineye aktarmak tavsiye edeceğimiz son husustur. Bu sayede çikolatanız ilk andaki lezzetini koruyacaktır.

Bu yazımızı beğendiyseniz sıcak çikolatanın yanında yaz aylarının en popüler makinesi olan buz gibi limonata, ayran, şerbet gibi içecekleri hazırlayabileceğiniz limonata makinesi, ayran makinesi modellerini inceleyip ihtiyacınıza yönelik ürünü inceleyip satın alabilirsiniz.

Similar Posts