3. Nesil Kahve Ekipmanları Kullanımı Püf Noktaları

Günümüzde kahveye verilen önemle birlikte gelişen 3. nesil kahve ekipmanları dünya çapında hızlıca yaygınlaşmıştır. Kahvenin çekirdeğinden itibaren olan yolculuğa tanık olduğumuz akım sayesinde damak tadınıza uygun kahveyi araştırarak ve deneyerek bulabilirsiniz. 1. ve 2. nesil kahveciliğe oranla deneyim yaşatan 3. nesil kahvecilik günümüzde dikkat çekmektedir. Evlerde herkesin damak tadına göre kahve demlemesini sağlayan ekipmanlar aynı zamanda şık ve dekoratiftir. Bu sayede 3. Nesil kahve ekipmanlarına sahip olmak size lezzetin yanında keyif de verecektir.

3. Nesil Kahve Ekipmanları Nelerdir?

  • El Değirmenleri
  • Sürahi
  • Moka Pot
  • Dripper
  • Demleme Kettle
  • Kahve Filtresi
  • Soğuk Demleme Ekipmanları
  • Chemex
  • Kahve Sifonları (yeni kategori)
  • Hassas Tartılar
  • Kahve Demleme Setleri

El Değirmenleri; kahve çekirdeklerini manuel olarak öğütmenizi sağlayan ekipmanlardır. Ahşap ve cam gibi birçok malzemeden üretilebilen değirmenler herkes tarafından kullanılabilir.

Sürahi; kahve servis aracıdır. Filtre kahve makinelerinde biriken kahvenin ısıtıcı üzerinde sıcak kalmasını sağlar. Böylece taze ve sıcak kahveyi uzun süreler servis edebilirsiniz.

3. nesil kahve ekipmanları

Moka Pot; kendine özgü bir demleme stili olan bir ekipmandır. Ateş üzerinde kaynama basıncıyla suyun ve kahvenin mükemmel birleşimini kullanıcılara sunar. Çeşitli boyut ve renklerde moka pot mevcuttur. Zevkinize ve kullanım alanınıza uygun ürünlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Dripper; bir kahve demleme çeşididir. “Drip” kelime anlamı olarak damlama demektir. Damlayarak ve yavaş bir şekilde demleme sağlayan dripperlar 3. Nesil kahve ekipmanları arasında en çok kullanılanlardır. Seramik, cam gibi birçok çeşidi vardır.

Demleme Kettle; bildiğimiz kettle modellerinin kahve demlemeye uygun formudur. İbrik ucuyla yavaş su akışı sağlayarak lezzetli bir demleme sağlar. Genellik dripperlarla birlikte kullanılır ve şık görünümlüdür.

Kahve Filtresi; kahvenin demlenmesi esnasında yardımcı bir ekipmandır. Filtre kahve makinelerinde var dripperlarda kullanılır. Kahveyi filtrenizin içerisine koyup yavaşça su akışı sağladığınızda filtrenin altındaki malzeme yavaşça kahveyle dolar. 3. Nesil kahve ekipmanlarının çoğu yavaş demleme üzerinedir.

Soğuk Demleme Ekipmanları; soğuk kahve yapımını kolaylaştıran ekipmanlardır. Demleme şişeler, sifonlar ve filtreler bu ekipmanlardandır. İçerisinde filtre olan şişelerde kahvenizi ekledikten sonra buzdolabında beklemeye bırakarak soğuk kahvenizi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Chemex; kahve ekipmanları arasında en şık görünüme sahip malzemelerden bir tanesidir. Kum saati şeklinde olan ekipmanın üzerine özel filtresini koyduktan sonra kahveyi ekliyorsunuz. İnce uçlu bir kettle ile kahvenin üzerinden yavaş yavaş suyu döktükten sonra damlama şeklinde demlenmeyi keyifle izleyebilirsiniz. Chemexin içerisine demlemen kahveyi rahatlıkla bardaklara servis edebilirsiniz. Kum saati yapısıyla kolayca kullanılan ve servis için uygun olan chemex modellerine internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kahve Sifonları; kahve yapımına yeni bir soluk getirmiştir. Cam sifonların birçok parçası bulunmaktadır. Sifonun alt kısmını su ile doldurduktan sonra ateşte ısıtarak suyun süt tarafa geçmesini sağladıktan sonra üst tarafa geçen suya öğütülmüş ve doğru miktardaki kahveyi ekliyoruz. Yavaşça karıştırdıktan sonra demlenen kahve alt kısma tekrar iniyor. Şık tasarımıyla dikkatleri çeken sifonlar ile bardaklara servis de mümkündür.

Hassas Tartı; 3. nesil kahve ekipmanları arasındaki en önemli cihazlardandır. 3. nesil kahve demleme hassas ölçülere dayanır. Gramajlar her daim kullanılır. Hassas kahve tartısı sayesinde mükemmel kahveye ulaşabilirsiniz.

Kahve Demleme Setleri; kullanıcıların en rahat şekilde bu akıma ayak uydurabilmesi için oluşturulmuştur. Kahve demleme şekilleri ve ekipmanları birbiriyle uyum içindedir. Bu uyumu sağlayabilmeniz için sizler için hazırlanan kahve setlerine cafemarkt.com’dan ulaşabilirsiniz.

3. nesil kahvenin inceliklerini öğrenmek kahve sektöründe yerini almış bu ekipmanları kullanabilmek için sorularınızı bekliyoruz!

3. Nesil Kahve Ekipmanları Satın Al!

 

Kahve barı açmak için gerekli malzemeler ve tavsiyeler için linkteki yazımızı okuyabilirsiniz; https://blog.cafemarkt.com/kahve-bari-acmak-icin-gerekli-malzemeler/

Similar Posts