|

Barista Ekipmanları Seçmenin 3 Püf Noktası

Barista, işletmelerde ekipmanlarıyla kahve yapan ve servis eden kişilere denir. Yiyecek ve içecek sektörünün her kolunda olduğu gibi kahvecilikte de kişisel yetenekler öne çıkabilmektedir. Baristaların sahip olduğu bilgi ve tecrübe yaptıkları kahvenin lezzetine yansımaktadır. Dünya çapında geçerli ve gelişen bir meslek olan barista ekipmanları için eğitimler bulunmaktadır. Daha 3. nesil kahveciliğe hizmet eden barıştalar birçok ekipmanla çalışabilir. İşletmenizde otomatik kahve makinesi yerine bir baristaya yer vermek istiyorsanız sahip olmanız gereken bazı ekipmanlar bulunmaktadır.

Barista Ekipmanları Nelerdir?

Pitcher, süt kaynatmak için kullanılan paslanmaz çelikten üretilmiş ekipmandır. Latte art yapılırken sıklıkla kullanılır. Isıya dayanıklıdır. Sütü köpürttükten sonra desen yapmaya uygun ucu sayesinde rahatlıkla şekil vermenizi sağlar. İşletmenize ve evinize uygun hacimde pitcherlara kolayca ulaşabilirsiniz.

baristaekipmanları

Tamper, öğütülmüş kahvenin doğru şekilde pişebilmesi için sıkıştırılmasını sağlayan bir ekipmandır. Geleneksel kahve makinelerinde öğütülmüş kahveyi kaşığın içerisinde bastırarak makinenin doğru bir şekilde kahve yapmasını sağlayabilirsiniz. Tamper özellikle espresso yapımında önemli bir yer tutar.

Tamper matı, kullanılan tamperin çizilmesini ve zarar görmesini engelleyen stant çeşididir. Barlarda ve kahve dükkanlarında sıkça kullanılır. Tamper boyutuna göre mat bulmanız mümkündür. Kaymaz malzemeden üretilen tamper matı hem işlevsel hem şıktır. Bu stant sayesinde tamperinizi uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Posa çekmecesi, tamperledikten sonra pişirdiğiniz kahvenizin posası için üretilmiştir. Posanın etrafı kirletmemesi için kaşığın içerisinden direkt posa çekmecesine atmanız mümkündür. Dekoratif olan çekmeceler öğütücünün ya da kahve makinesinin yanında muhafaza edilebilir.

Latte art kalem ve dekoratörü, son yıllarda barista ekipmanları arasında sıkça kullanılmaktadır. Kahve ve süt kremasının şekil verilmesiyle oluşan latte, artık dünya çapında büyük bir üne kavuşmuştur. Latte art sanatçıları keyifli bir yarış içerisine girerek kusursuz eserler ortaya çıkarmaktadırlar. Latte art barista malzemeleri olan pitcher, latte art kalemi ya da dekoratörüyle yapılmaktadır. Latte art kalemi gıda ile temasa uygun ince bir materyaldir. İnce ucu sayesinde kremayı şekillendirmenizi sağlar. Evlerinizde de kullanabileceğiniz kalem ile değişik deneyimler yaşayabilir kendi kahve sanatınızı yapabilirsiniz.

Hassas Tartı, kahvenin mükemmel dengesi için önemlidir. Özellikle 3. nesil kahvecilikte sıkça kullanılır. Suyun, kahvenin ve diğer elementlerin tam ölçüye göre hazırlanması için birebirdir. Sifon gibi hassas aletlerde kahve demlerken hassas tartıya göre ölçüm yapılmaktadır. Dijital olan hassas tartılar oldukça verimlidir. Her baristanın ihtiyacı olan hassas tartılara internet sitemizden ulaşabilirsiniz. 

baristaekipmanları

Damlama Kettle, kahvenin yavaş ve manuel olarak demlenmesini sağlar. Normal kettlelardan farklı olarak ibrik uca sahiptir. İbrik uç suyun yavaş ve ince bir şekilde dökülmesini sağlar. Barista malzemelerinin en önemlilerinden biridir. Yavaş yavaş ve dairesel hareketlerle bir filtrenin üzerinde demlenen kahvenin tadını alan kahve severler bu tattan vazgeçemeyecek.

Temizlik ekipmanı, baristaların en büyük lezzet sırrıdır. Yapılan lezzetli kahvelerin sonrasında tüm ekipmanlar titizlikle temizlenmelidir. İnce hatları olan bazı ekipmanların temizlenmesi için özel olarak üretilmiş başka materyaller de vardır. Temizlik fırçası ya da süngeri bunlardan bazılarıdır. Dikkatli bir temizlik bir sonra müşterinin memnuniyeti için önemlidir.

Barista olmak ya da işletmenizde bir barista ekipmanlarına yer vermek için ekipmanları ve kahveyi tanımak gerekir. Blog sayfamızdan ve internet sitemizden birçok bilgiye sahip olabilir, destek almak için tecrübeli satış ekibimize ulaşabilirsiniz. Barista ekipmanları cafemarkt.com’da!

Barista Ekipmanları Satın Al!

3. Nesil Kahve Ekipmanları kullanımı için bu yazımızı da okuyabilirsiniz.

Similar Posts