| |

2022’nin Kahve Trendlerinin En Popüler 5 Tanesi

Pandeminin tüm dünyaya kazandırdığı yeni alışkanlıklar oldu. Take away alışveriş şekli kafelerin kapanma zamanında üst seviyelere çıkan bir alışveriş şekli haline geldi. Özellikle kahve dükkanlarında uygulanan kahveni al git sistemi sayesinde binlerce kahve sever en sevdiği kahvelerle keyifli yürüyüşler yaptı. kahve trendlerini anlattığımız  yazıyı okuyarak tüm trendler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kafelerin kapanma zamanında aynı zamanda evde kahve yapımı da oldukça artmıştır. Kendi kahve makinesini satın alan kahve severler çeşitli kahve çeşitlerini yapmayı öğrenerek kafelere gidememe halini telafi etmişlerdir. Espresso, latte, capuccino gibi genellikle işletmelerde tercih edilen kahve çeşitlerinin çoğu artık evlerde de kolaylıkla yapılıyor.

2022’nin En İyi Kahve Trendleri

  1. Mobil Kahvecilik

Bir zamanlar kahve kapsülleri, hızlı ve kullanışlı ev yapımı kahvenin cevabıydı. Ancak koronavirüs karantinaları sırasında popüler sosyal medya uygulamalarında paylaşılan tarifler kahve trendlerini değiştirdi. Özellikle 2022 yılında değişen trendler arasında yer bulan kahve çeşitleri artık evlerde de sık sık yapılmaktadır. Değişen kahve trendleri yıldan yıla kullanıcılara daha lezzetli kahveler sunmaktadır.

Hazır kahve arayan tüketicilerin, kahve tutkunlarından farklı ilgi ve ihtiyaçları oluyor. Pandeminin hayatımıza soktuğu ayaküstü kahvecilik insanlara zamandan tasarruf ve rahatlık sağlar. Kalabalık içinde oturmak istemeyen kahve severler evlerinde yaptıkları ya da satın aldıkları kahveleri yürüyüş yaparak ya da diledikleri yere sandalye atarak içebiliyor.  

Ev yapımı kahvelerin en büyük avantajlarından biri damak zevkinize göre şekillenebilmesidir.  Dilediğiniz kahve çekirdeğini damak zevkinize uygun şekilde öğüterek kahve keyfinizi artırmanız kahve ekipmanları sayesinde artık çok daha kolay zevkli hale gelmiştir.

kahve trendleri

  1. Yerel Kavrulmuş Kahve

İnsanlar bir kahve dükkanını ziyaret ettiklerinde birinci sınıf bir deneyim ararlar ve bu, taze kavrulmuş kahve ile başlar. Ham kahve çekirdekleri yeşil renkli ve çimenli bir tada sahiptir. Kahve kavurma, aroma ve lezzetlerini ortaya çıkarmak için kahve çekirdeklerini ısıtmak ve esmerleştirmektir. Kahve çekirdekleri kavrulduktan sonra tazeliğini kaybeder. Kavrulmuş kahve çekirdeklerinizi ne kadar erken öğütür ve demlerseniz o kadar iyi. Yerel bir kavurma makinesiyle çalışmak harika bir seçenek olsa da, en taze kahve, kendi kavurduğunuz kahvedir.

Kahve severlerin 2022 yılında araştırma hacimleri de artmaktadır. İşin inceliklerini öğrenmek isteyen bu araştırmacılar kavurma, öğütme gibi işlemlerin yanında kahvelerin yöreleri, sertlik seviyeleri ve çeşitli ekipmanlar hakkında da detaylı bilgiye sahip olmak için araştırma yapar.

  1. Aromalı Kahve Çekirdekleri

Aromalı kahve çekirdekleri 2022’de yükselişte. Son iki yıldır yaşadığımız sağlık krizi göz önüne alındığında, insanlar diyetlerini iyileştirerek refahlarını korumak istiyor. Bununla birlikte, diyet alışkanlıklarını değiştirmek, kahve içmeyi sevenleri hayal kırıklığına uğratabiliyor. Şeker ve yapay renklendirme içeren kahve tüketiminin azaldığını gören şirketler, şekersiz fındık, baharat ve meyveleri taklit etmek için kahve çekirdeklerine aroma yağları eklemektedir.

kahve trendleri

  1. Tek Kökenli Kahve

Tek kaynaklı kahve olarak da bilinen tek kaynaklı kahve, tek bir mahsul, ülke veya bölgeden hasat edilir ve kökeninin eşsiz lezzet notalarını taşır. Günümüzün kahve tüketicisi, etik satın alma, benzersiz lezzet deneyimleri, kahve turizmi ve sürdürülebilirliğe önem vermektedir.

Tek kökenli kahve çekirdekleri, kahve karışımlarından daha pahalıdır, ancak perakende değeri çok daha fazladır. Damak zevkinize uygun yöresel kahvelere ulaşmak ve detaylı bilgi günümüzde oldukça kolay. Tüm dünyada güncel olan kahve ile ilgili bilgi akışına hem blog yazılarımızdan hem de internet sitemizden sahip olabilirsiniz. Kahve ve ekipmanları konusunda profesyonel satış ekibimize 0850 811 12 23 no’lu telefondan ulaşın!

  1. Soğuk Kahve Trendi

Cold brew (soğuk demleme) de son yıllarda öne çıkan bir demleme çeşididir. Kahve zincirleri neredeyse tüm kahve çeşitlerinin soğuk versiyonlarını üretmektedir. Özellikle soğuk demlenen ve sıcak hazır kahvenin buzla soğutulmasından oluşan soğuk kahve çeşitleri mevcuttur. 2022’nin kahve trendlerinden olan soğuk kahve kahvenin tadını korumak için çeşitli teknikler ve ekipmanlar kullanılarak yapılır.

Yaz aylarının vazgeçilmezi soğuk kahveleri menünüze ekleyerek kazancınızı artırabilir, müşterilerinizi memnun edebilirsiniz.

kahve trendleri

Kahve ile ilgili tüm ekipmanları bulabileceğiniz cafemarkt.com’u ziyaret ederek hem 2022’nin kahve trendlerine uygun ürünler satın alabilir hem de detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Lezzetli bir kahve için 5 değişken yazımızı okuyarak ipuçlarına ulaşmak için linke tıklayın; https://blog.cafemarkt.com/lezzetli-bir-kahve-hakkinda/

 

Kahve Ekipmanı Satın Al

Similar Posts