Ana Sayfa / Açık Büfe Ekipmanları / Mükemmel Izgara Et İçin 6 İpucu
blank

Mükemmel Izgara Et İçin 6 İpucu

Et ürünleri otel, restoran ve davetlerde en çok tüketilen yiyeceklerdir. Mükemmel ısgara et ve ideal pişirme için uygulanması gereken değişik yöntemler bulunmaktadır. Et pişirme becerilerinizi bir üst seviyeye çıkarmak için ipuçları verdiğimiz yazımızı okuyarak en lezzetli etleri pişirebilirsiniz.

  1. Etinizi 1 Saat Önce Tuzlayın

Mükemmel ızgara et için ızgaraya koymadan bir saat önce veya hemen önce tuzlayın. Profesyonellerinde açıkladığı gibi tuz güçlü bir baharattır. Tuz etteki nemi çekebilir. Kuru bir et yemek istemiyorsanız etinizi 1 saat önce ya da hemen ızgaraya koymadan önce tuzlamanız doğru olacaktır.

Etinizin ya da tavuğunuzun doğal lezzetli korumak istiyorsanız klasik bir tuz karabiber kombinasyonu sizin için yeterli olacaktır. Bunun haricinde damak zevkinize göre ekleyeceğiniz baharatlar sofralarınıza farklı bir tat katacaktır.

mükemmel ızgara et

  1. Etin Önceden Izgaraya Hazırlanması

Bifteklerinizi ve diğer etlerinizi ızgara yapmadan 20-30 dakika önce buzdolabından çıkararak oda sıcaklığına gelmesini beklemeniz önerilmektedir. Bir zamanlayıcı yardımıyla 20-30 dakika buzdolabının dışında bırakılan et tamamen güvenli olsa da, çiğ gıdaların çok uzun süre bekletilmesi tehlikeli olabilir.

Etin oda sıcaklığında ızgara edilmesi ideal olsa da, soğutulmuş çiğ et yine de servis edilmesi güvenli sıcaklıklara kolayca ulaşacaktır. Ancak, tamamen donmuş biftekler doğrudan ızgaraya atıldığında genellikle tüketilmesi güvenli değildir.

Çoğu durumda, dondurulmuş ızgara biftekler, ortada çiğ ve kenarlarda fazla pişmiş et verir. Izgara yapmadan önce etinizin oda sıcaklığına gelmesini sağlayarak dışı sıcak, içi soğuk et servis etme riskine asla girmezsiniz. Oda sıcaklığındaki etleriniz sadece güvenli bir şekilde tüketilmeyecek, aynı zamanda daha hızlı ve daha eşit şekilde ızgara yapacaklardır.

Zamanlayıcınız kapandığında ve etiniz oda sıcaklığına geldiğinde bir kağıt havluyla kurulayın. Etinizin üzerine hafifçe zeytinyağı sürün ve dilediğiniz baharatları ekleyin.

mükemmel ızgara et

  1. Izgaranızı Hazırlayın

Etinizin hazırlanması kadar ızgaranızın hazırlanması da oldukça önemlidir. Izgarayı çalıştırmadan önce yağladıktan sonra baharatlamanız da damak zevkiniz için ideal olacaktır. Açıldıktan sonra ızgaranızı en 15 ila 20 dakika arası ısıtın.

Bir ızgara kullandığınızda, bir yangın söndürücüye kolayca erişebildiğinizden emin olmanız önemlidir. Ayrıca, pişirmeye başlamadan önce ızgaranızın içinde veya çevresinde yanıcı cisimler olup olmadığını kontrol edin.

  1.  Mükemmel Izgara Et Sıcaklığı

Çoğu ızgara, sıcaklığı ölçmeyi kolaylaştıran yerleşik veya takılı bir termometre ile birlikte gelir. Ancak bazı ızgaraların termometresi yoktur, bu da ölçümü zorlaştırır. Bir termometreye erişiminiz yoksa ve ızgaranızın sıcaklığını ölçmek için başka bir yola ihtiyacınız varsa elinizi ızgaraya 6-7 saniye tutarak ölçüm yapabilirsiniz. Orta sıcaklığı simgeleyen bi yöntemde elinizi tutma süresi 1-2 saniyeye düştüğünde ızgaranız hazır!

Unutmayın, mükemmel ızgara etin doğru pişmesi için sıcaklık çok önemli…

Mükemmel Izgara Et

  1. Et Termometresi Kullanın

Genel olarak, ızgarada pişirirken üç farklı ısı seviyesi vardır. Yüksek, orta-yüksek ve orta.

 Hiçbir ısı seviyesi doğru değildir ve her biri farklı et türlerinin pişirilmesi için en uygun olanıdır. Bu farklı ısı seviyeleri şu şekildedir;

Yüksek Isı (450°-650° Fahrenheit): Biftek, kebap veya ton balığı bifteği hazırlarken yüksek ısı önerilir. Izgarayı 500° Fahrenhayt civarına getirmek, et ızgaralara çarptığında bir cızırtı yaratacak ve misafirlerinizin seveceği çekici sararma işaretleri üretecektir.

Orta Isı (375 °-450 ° Fahrenheit): Orta-yüksek ısı, hamburger, sebze ve balık pişirmek için idealdir. Bu sıcaklık, orta kısımlarının uygun iç sıcaklıklara ulaşmasını sağlamak için proteinleri daha yavaş pişirirken, yine de etin dış kısmında yakıcı bir etki yaratır.

Düşük Isı (325 ° – 375 ° Fahrenheit): Orta ısı, proteinlerinizin dışında tatmin edici bir esmerleşme etkisi yaratmak için yeterli sıcaklık sağlarken, iç kısımları da uygun bir iç sıcaklığa getirir. Bu onu tavuk, hindi, rosto ve sosisleri ızgara yapmak için ideal kılar.

Eti ne kadar çok dilimlerseniz veya delerseniz o kadar kuru hale gelir. Sulu kalması için ızgarada pişirirken eti asla çatal veya bıçakla delmeyin. Bunun yerine, eti çevirmek için maşa veya çevirici kullanın ve iç sıcaklığı kontrol etmek için yüksek kaliteli bir gıda termometresi kullanın. mükemmel ızgara ete ulaşmak için uygulayacağınız bu adımlar çok kolay .

  1. Etinizi Dinlendirin

Genel bir kural olarak, etiniz iyice piştikten sonra servis etmeden önce 5-10 dakika dinlendirmeniz gerekmektedir. Bu süre zarfında, biftek, tavuk budu veya kuzu kebabındaki aromalar, optimum hassasiyet için protein boyunca eşit olarak dağılır.

Dinlenme sürelerini doğru ayarlayabilmek için et çeşitlerine göre araştırma yapmanız faydalı olacaktır. Misafirleriniz ve aileniz için pişireceğiniz mükemmel ızgara etler ve lezzetli yiyecekler sayesinde hafta sonları artık daha keyifli!

Izgara çeşitlerini incelediğimiz yazıyı okuyarak detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz; https://blog.cafemarkt.com/izgara-cesitleri/

Izgara Satın Al!