Ana Sayfa / Gastronomi / Yemek Fotoğrafçılığı Yaparken Yararlanacağınız 6 İpucu
blank

Yemek Fotoğrafçılığı Yaparken Yararlanacağınız 6 İpucu

Sosyal medya web siteleri işletmelerinizi en iyi temsil edebileceğiniz dijital ortamlardır. İnstagram’da ya da web sitesi menünüzde seçeceğiniz fotoğraflar ne kadar iştah açıcı ve ilgi çekici olursa restoran ziyaretleriniz de o kadar sıklaşır. Çekici ve benzersiz yemek fotoğrafı çekmek iş yerinizin tüm mecralardaki potansiyeline katkı sağlar. Yemek fotoğrafçılığının son yıllarda revaçta olmasının sebebi de bu büyük katkıdır.

Yemek Fotoğrafçılığı İpuçları

İşletmeleriniz için yüksek kaliteli yemek fotoğrafları çekebilmeniz için 7 yemek fotoğrafçılığı hilesi ve ipucunu paylaştığımız yazıyı okuyarak şık tabaklarınızı en iyi şekilde pazarlayabilirsiniz.

Renkli sebzelerle donatılmış, kıvamlı bir sosu bulunan bir meze tabağı güzel bir fotoğrafçılık ile karşı konulamaz bir hale gelebilir. Aydınlatma, açı, renkler ve aşamalandırma gibi etkenlere dikkat ederek kolay ve masrafsız fotoğraflar çekebilirsiniz.

Yemek fotoğrafçılığı

  1. Aydınlatma

Yemek fotoğrafçılığı aydınlatmasının, yüksek kaliteli ve gerçekçi olması gerekir. Yemeğinizin doğal tonlarını korumasına yardımcı olacak bir aydınlatma ile fotoğraftan tam verim alabilirsiniz.

Yemeği gizleyebilecek sert gölgelere maruz kalmamak için fotoğrafı doğal ışıkta çekmeniz önemlidir. Yemeğin tonlarını kaybetmemek için iç mekan ve floresan ışığından kaçının.

  1. Açılar

Farklı gıda türlerinin çekici ve ayırt edici özelliklerini sergilemek için farklı açılardan fotoğraflar denemek önemlidir.

Seçtiğiniz açı, çektiğiniz yemek türünün benzersiz unsurlarını vurgulamalıdır. Yiyeceğin dokusunun, renginin ve bileşiminin farklı açılardan nasıl göründüğüne dikkat ederek yaptığınız bir çekim her ögeyi ortaya çıkaracaktır.

Yemek Fotoğrafçılığı

Profesyonel yemek fotoğrafçılığında bir tabağın en iyi açısı baş üstünden çekilen açıdır. Tam tepeden çekilen bir fotoğraf düz bir tabağım tüm detaylarını ortaya serer. Yemeklerinizi incelemek isteyen potansiyel müşterileriniz menünüzdeki yemekleri bu açıdan inceleme şansı bulursa restoranınızı ziyaret etme oranı artacaktır.

Fotoğrafını çekeceğiniz yemeğin formu ve dizilme şekli de doğru açıyı belirlemenizi kolaylaştırır. Üst üste dizilmiş krep ya da katları belli olan bir lazanyanın en doğru açısı 45 derecedir. Yemeğinizin en önemli özelliğini ortaya çıkararak çektiğiniz fotoğraflar sayesinde tüm menünüz zevkle incelenecek!

  1. Yemeğin Hareketi

Yemek fotoğraflarınızın hareketli ve dikkat çekici olması için çekim esnasında gerçek hareket getirebilirsiniz. Ağız sulandıran yemek fotoğraflarının başında dökme, serpme ve pişirme gibi işlemlerin yapıldığı esnada çekilen fotoğraflar gelir.

Yemek fotoğrafçılığında hareket, o an yemeğe dokunabilecek gibi hissetmenizi sağlar. Dinamik bir fotoğraf inceleyenin iştahını kabartarak işletmenizi ve web sitenizi ziyaret etmenizi sağlar.

Yemek Fotoğrafçılığı

  1. Fotoğrafı Düzenleme

Çektiğiniz fotoğrafların yayınlamadan önce bir dizi işlemden geçirilmesi gerekir. Photoshop ve çeşitli uygulamalarla düzenleyebileceğiniz görsellerin birbiriyle uyumu da önemlidir.  Profesyonel bir yemek fotoğrafçısına çekim yaptıracaksanız sonrasında bu işlemlerde size yardımcı olacaktır.

Fotoğrafları kendiniz çekiyorsanız bu uygulamalarını basit düzeyde de olsa öğrenmenizi öneririz. Yapacağınız küçük bir dokunuş ile fotoğrafınızı çok daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

  1. Dekor ve Çok Sayıda Deneme

Yemek fotoğrafçılığındaki bir diğer önemli etmen de stildir. Çekeceğiniz yemek çeşidine göre dekor ve tarz belirleyebilirsiniz.

Dünya mutfağından sunacağınız bir yemekle Osmanlı mutfağından servis edeceğiniz bir yemeğim fotoğraf tarzları şüphesiz ki farklı olacaktır. Hazır dekorların yanı sıra kendiniz üretebileceğiniz özel dekorlar da kullanabilirsiniz.

Tahta, mermer ya da parke gibi farklı yüzeylerde çekim yapabileceğiniz gibi onlarca farklı tabak ve sunum da dinleyebilirsiniz. Çiçek, tepsi, masa örtüsü gibi çeşitli aksesuarlarla fotoğraflarınızı daha zengin göstermeniz de mümkündür.

Yemek Fotoğrafçılığı

  1. Esinlenme

Sevdiğiniz yemek fotoğrafçılarından birkaçını incelemek ve en sevdiğiniz yemek fotoğraflarını incelemek size ilham verir. Beğendiğiniz ürünlerden ve fotoğraflardan ilham almak ufkunuzu açacak ve kalitenizi artıracaktır.

Yemek fotoğrafçılığı becerilerinize zaman ve enerji harcamak, restoranınızın pazarlama stratejisini geliştirir. Müşterilerinizin sadakatini sağlamak ve yeni müşterileri çekmek için yapabileceğiniz kaliteli çekimler sayesinde kazancınız katbekat artacaktır.

Adım adım restoran açmayı öğrenmek ve detaylı bilgi almak için 0580 811 12 23 no’lu telefondan arayabilir ve ilgili yazımızı okuyabilirsiniz; https://blog.cafemarkt.com/adim-adim-restoran-acmak/

Özel Sunum Ürünü Satın Al!