Ünlü Şeflerin En Büyük Yardımcıları Mutfak Pürmüzleri

Günümüzde mutfak sanatları ile ilgili ilerlemeler bu sektördeki teknikleri de değiştirmiştir. Gıda hizmeti veren işletmeler müşterilerine daha iyi lezzetler sunmak için sürekli yenilik arayışına girmiştir. Mutfaklarda kullanılan kolaylaştırıcı ürünlerden biri de mutfak pürmüzleridir. Yiyecekleri değişik konseptlerde sunmak, farklı teknikler kullanarak yiyecekleri lezzet yolculuğuna çıkartarak rakiplerine göre fark yaratmak çoğu işletmenin önceliğidir.  Mutfak sektörünün dinamoları olan şefler, yemek yapma stillerini geliştirerek yiyecekleri müşterilere kusursuzca sunmak ister. Pürmüz çakmağa benzeyen en basit anlatımla alev tabancasıdır. Yiyecekleri karamelize etmek, bazı yemeklerin üzerini kızartmak ve tütsülemek için kullanılır. Mutfak pürmüzleri yemeklerdeki istenilen görüntünün çok kısa sürede elde edilmesine neden olduğu için aşçılar ve şefler tarafından sıklıkla kullanılır. Yiyecekleri sadece karamelize etmek ya da üzerlerini yakmak için değil aynı zamanda tütsüleme işlemini kısa sürede elde etmek için de kullanır.

Son yıllarda boyutlarında ki yenilikle ebatlarının küçülerek daha işlevsel ve pratik hale geldiği mutfak pürmüzleri, alevleme ve tütsüleme işlemleri için kullanılan mükemmel ürünlerdir. Mutfak pürmüzlerini kullanmak tıpkı çakmak kullanmak gibi oldukça basittir. İster profesyonel mutfaklarda ister evlerde olsun pürmüzleri kullanmak kolay ve  pratik bir işlemdir. Pürmüzler kullanım amaçlarına göre doğalgazlı, benzinli ve bütan gazlı olarak çeşitlere ayrılır. İhtiyaca göre istenilen mutfak pürmüzü satın alınıp kullanılabilir. Metal uçlu pürmüzlere de kısaca şaloma adı verilir. Piyasada endüstriyel mutfak ve ev tipi mutfaklar için üretilmiş pürmüzleri de bulmak mümkündür.

Mutfak Pürmüzleri Nasıl Kullanılır?

Pürmüzleri kullanmak zor bir işlem değildir. Yapılacak işleme göre de püf noktaları olan basit ve zahmetsiz işlemlerdir. Pürmüzü kullanmadan öne varsa emniyet kilidin açılır pozisyona getirmek gerekir. Emniyet kilidini açıldıktan sonra çakmak kullanır gibi tuşa basarak ateşlenme sağlanır. Bu şekilde ateşleme işlemi yapılarak etleri tütsülenir ya da sütlaç gibi tatlıların üzerlerine yanık görüntüsü vermek için kullanılır. Pürmüzleme işlemi yapılan yiyeceklerin kendilerine özel aroması ve lezzeti oluşacağından istenilen sonuç her zaman alınır. Mutfak pürmüzlerini kullanmadan önce kullanma talimatlarını okumak güvenlik için yararlı olacaktır. Mutfakların önemli yardımcıları olan bu aletleri dikkatli kullanmak gerekir. Kullanım sırasında pürmüzü yüz hizasından yanıcı maddelerden uzak tutmak gerekir.

 

Mutfak Pürmüzü Satın Al

Similar Posts