Ana Sayfa / Genel / Tütsüleme Ekipmanlarıyla Lezzetli Aromalar
blank

Tütsüleme Ekipmanlarıyla Lezzetli Aromalar

Gıdaları tütsülemek çok eskilerden beri yapılan işlemdi. Tütsüleme işlemiyle yiyeceklere aroma katmak farklı damak lezzetlerinin oluşmasına neden oldu. Teknolojik gelişmeler, tüm sektörlerde olduğu gibi yemek sektörünü de etkisi altına aldı. Teknoloji ile yiyeceğin birleşmesi farklı yemek sunumlarını oluşturdu. Tütsüleme ekipmanları, etten, peynire birçok gıda ürünü tütsülenerek daha lezzetli hale geldi. Günümüzde, tütsüleme teknikleri oldukça kolaylaştı. Yiyecekler ve içecekler boyutları küçük, kullanılması ve taşınması kolay tütsüleme araçlarıyla birkaç dakikada tütsülenir hale geldi.

Elde tutulan tütsüleme tabancası, profesyonel mutfaklarda popülerliği ve pratikliği nedeniyle evlerde de kullanır hale gelmiştir. Yiyecek tütsüleme tabancası, füme yemekleri ve içecekleri kendi evinizin rahatlığında yaratmanıza olanak tanır. Tütsüleme ekipmanları, herhangi bir yiyecek veya içecek için uygun soğuk duman üreten makinelerdir. Bu küçük ekipmanlar hemen hemen her yemeğe ya da kokteyle aroma katmanıza olanak tanır. Bu ekipmanlar yiyecek ve içeceklerde soğuk duman kullanan profesyonel bir  tütsüleme tabancasıdır.

Tütsüleme Ekipmanlarının Özellikleri

Tütsüleme ekipmanları ihtiyaca göre farklı boyutlarda ve şekillerde üretilmiştir. Şeffaf bir kubbeye şeklinde tasarlanmış olan tütsüleme ekipmanı dumanın, daha derine nüfus etmesini sağlar. Bu şekilde istenilen aroma yakalanmış olur. Tütsüleme ekipmanları ergonomik tasarıma sahiptir ve kullanımı kolaydır. Kablosuz olması mutfaklarda kullanım rahatlığı sağlar. Şarj olabilen özellikleri sayesinde fişe gereksinim duymadan uzun süre çalışır. Yiyecek ve içecekleri fazladan ısı olmadan farklı aromatik tatlarla tütsüler. Yiyecek ve içecekleri dakikalar içinde dumanlı lezzet katan bu tütsüleme ekipmanlar kokusu güzel talaşlarla kokteylleri, etleri, balıkları, sebzeleri ve daha fazlasını tütsülemenize olanak tanır. Pişirmeden önce veya sonra yiyeceğe hızlı bir şekilde dumanlı lezzet katar. Paslanmaz çelikten yapılmış tütsüleme ekipmanları kapak, vana ve kulptan oluşmuştur. Bunlarla somon, et, peynir gibi ürünler tütsülenir. Bu araçlar tüm gastronom kaplara uyumludur.

tütsüleme-ekipmanları

  • Tek elle kullanılabilecek kadar kompakt ve hafiftir.
  • Temizlenmesi ve bakımı kolaydır.
  • Kısa sürede gıdaları derinlemesine tütsülemeye yarar.
  • Kablosuz tasarımlarıyla kullanım kolaylığı sağlar.
  • Şarjlı özelliği sayesinde uzun süre kullanılır.
  • Uzun ömürlü ve dayanıklıdır.
  • Paslanmaz çelikten, dayanıklı fanustan yapılmış çeşitleri vardır.

 

Tütsüleme Ekipmanları Satın Al