Kesme Bloğu

Renk Kodları ile Kesme Bloğu Çeşitleri

Kesme bloğu çeşitleri kullanım amaçlarına göre endüstriyel mutfaklarda renk kodlarına sahiptirler. Endüstriyel mutfaklarda pek çok kişi çalışır. Soğuk şefi sıcak şefi, pastacısı … derken pek çok kişi pek çok ekipmanı farklı amaçlar için kullanırlar. Kesme bloğu renk kodları sayesinde farklı kişiler aynı blokları aynı amaçlar için kullanırlar. Kesme bloğu renk kodları mutfaktaki iş akışını aksatmamak adına oldukça önemlidir.

Renk Kodları ile Kesme Bloğu Çeşitleri

Polietilen malzemeden özel olarak imal edilmiş kesme blokları farklı amaçlar için farklı renklerde üretilirler. Uluslar arası olarak beyaz kesme bloğu unlu mamüller ve süt ürünleri için kullanılır. Sarı kesme bloğu pişmiş et ürünleri için kullanılır. Kahverengi kesme bloğu sebzeler için kullanılır. Kırmızı kesme tahtası çiğ et için kullanılır. Yeşil kesme tahtası çiğ sebze doğramak için kullanılır. Mavi kesme tahtası çiğ balık kesmek için kullanılır.

Polietilen Kesme Bloğu Çeşitleri

Polietilen kesme blokları iki farklı çeşitte üretilirler. Yüksek yoğunluklu polietilen orjinal adı ile High-density polyethylene (HDPE) ve düşük yoğunluklu polietilen orjinal ismi ile low-density polyethylene (LDPE) .

Yüksek yoğunluklu polietilenden üretilen kesme blokları dayanıklılık yönünden avantajlı olduğu için genellikle endüstriyel mutfaklarda tercih edilirler. Yüksek yoğunluklu olmaları sebebiyle bükülmeye ve bıçak darbelerine daha dayanıklıdırlar ve sık kullanım için idealdirler. Yüksek yopunluklu polietilen kesme tahtalarını ihtiyacınıza göre farklı boy ve kalınlıkta alabilirsiniz.

Düşük yoğunluklu polietilen kesme tahtaları genellikle ev kullanıcısı tarafından tercih edilirler. Ağırlıkları daha azdır ve ev kullanıcıları daha sık kesme tahtası değişimi yaparlar. Bu kesme tahtaları ısı ile bükülmeye daha müsaittir ve bıçak darbelerinden daha kolay yıpranırlar.

  Satın Al  

Kesme Bloğunuzu Ne Zaman Değiştirmelisiniz?

Kesme bloğunuz derin çizikler aldıysa değiştirmelisiniz. Kesme bloğunun değiştirilmesi gerekir çünkü bu açıklıklara gıdanın temas etmesiyle artıklar içeri girer. Buralarda bakteri üreyerek üzerinde keseceğiniz yiyeceklere bulaşabilirler. Sağlık açısından herhangi sakıncalı bir durum olmaması açısından ya periyodik olarak ya da aşınmaya bakarak kesme bloğunuzu yenileyebilirsiniz.

Ürünlerimiz, satın alma talepleriniz ve satış sonrası destek için bizlere satis@cafemarktcom mail adresimizden (0850) 811 12 23 no’lu telefon numaramızdan ya da www.cafemarkt.com web sitemiz üzerinden online chat hizmetimizi kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Kesme tahtaları ile ilgili diğer yazılarımıza göz atmak için tıklayın.

Similar Posts