Mekanlar için yaz konseptleri

Mekanlar için Yaz Konseptleri

Açmış olduğunuz cafenin uzun yıllar başarılı bir şekilde sektörde yer almasını hedefliyorsanız yapmanız gereken çok iş var demektir. Kış nihayet geride kalmışken, cafenizi misafirlerinizin rahatlayabileceği bir mekana çevirin. Mekanlar için Yaz Konseptleri ile ilgili bir çalışma yaptık. Siz de yazımızda yer alan adımları izleyerek mekanınızı yaz mekanına dönüştürebilirsiniz.

Mekanlar için yaz konseptleri önemlidir. Mekanınızın diğer mekanlardan farklılaşmasını sağlar. Kişilerin mevsimlere göre değişen duygularına hitap eder.

Menünüzü Dinamikleştirin
Menünüzü müşteri taleplerinize ve mevsimlere göre dinamik bir hale getirin. Müşterilerinizin tercih etmediği ürünleri sürekli servis menünüzden çıkartın. Özel talebe göre hazırlayın. Yaza özel içecek ve atıştırmalıklarınızı menünüze yerleştirin. Bunların yanında küçük bonuslarınız olsun. Dondurmanın yanında servis edilen özel bir sos ya da biranın yanında verilecek patlamış mısır gibi.
Diyet Menü
Yazın en fazla gündemde kalan konularından birisi diyet. Yaz diyetine girmiş müşterilerinizi mutlu etmek adına menü de diyet yiyecek ve içeceklere yer verin.
Mekanlar için yaz konsepti öerileri
Müşterilerinize Yazı Yaşatın
Eğer alanınız var ise üstü gölgede kalacak şekilde açık bir alana masalar yerleştirin. Mekanın konumuna göre üzerini kapatabilir ya da şemsiyeler koyabilirsiniz. Bu alanı mümkün olduğunca yeşil ile tamamlayın. Yeşil bir alanın üzerine kurduysanız yeterince yeşiliniz var demektir ancak beton bir alan ise mini saksılar ile masalara renk katabilirsiniz. İç mekanınızı ve açık alanın etrafını da unutmayın. Eğer imkanınız var ise bahçede mini bir çeşme ya da iç mekana serinlik katacak duvar boyunca akan su görüntüsü oluşturabilecek mekan aksesuarları mekanın yaz sezonuna girişini kolaylaştıracaktır.
Mekanlar için yaz konseptleri
Çocuklar için Etkinlik Düzenleyin
Yazın döneme göre etkinlik düzenleyin. Pazar günleri brunch verin.  Brunch sırasında çocukların kullanabileceği bir alan mevcut olsun orada boya kalemleri, oyun hamuru, oyuncak gibi keyifle vakit geçirebilecekleri malzemeler olsun.  Masalarda ikramlık şeker ya da mini kurabiyeler bulundurabilirsiniz. Özellikle bu alanı çok dar tutmayın ki çocuklarının sosyalleşmesini isteyen aileler tercihlerini sizin mekanınızdan yana kullansın.
Mekanlar için yaz konseptleri
Yetişkinler için Etkinlik Düzenleyin
Akşamları herhangi bir ülkeye özgü tatlı ve içeceğinden oluşan mini bir paket hazırlayabilirsiniz. Aynı akşam çalan şarkılar bu ülkenin müzikleri olabilir. Ülkeler konsepti dışında bir konsept de seçebilirsiniz. Rock temalı akşamlar, Romantik temalı akşamlar, otantik akşamlar gibi. Haftanın bir gününü bile bu akşamlara ayırsanız mekanınız fark arayan insanlar ile dolacaktır.
Mekanlar için yaz önerileriMekanlarınız için gereken mutfak ekipmanları ve çeşitli mekan aksesuarları için bizler ile 0212 514 51 21 no’lu telefon numaramızdan, info@cafemarkt.com mail adresimizden ya da www.cafemarkt.com adresimizden online chat destek hizmetimizden iletişime geçebilirsiniz.

 

Similar Posts