Ana Sayfa / Ürün Tanıtım ve İnceleme / Konveksiyonel Fırın
Konveksiyonlu Firin

Konveksiyonel Fırın

Konveksiyonel Fırın

Konveksiyonel fırın ve konveksiyonlu fırın, sıcak havayı fanlar ile ile fırının içerisinde homojen bir şekilde dolaştırarak dengeli ve kaliteli bir pişirim sağlayan fırınlara verilen isimlerdir. Konveksiyonlu fırınlar en fazla alanda kullanılabilen endüstriyel fırın çeşididir. Pasta, pizza gibi hamur ürünlerini pişirmek için üretilen fırınlar konveksiyonlu üretilirler.

Pastane Fırını

Pastane fırını ya da patisserie fırın olarak isimlendirilirler. Genelde şebekeye bağlanarak suyun sıcak ortama püskürtülmesiyle oluşan taze ve daimi bir buhara sahiptirler. Bu sayede ürünler nemli ortamda pişerek yumuşak olurlar.  Aynı sistem başka fırınlar da mevcut olabilir. Bu çeşit buhar üreten fırınların hemen hepsinde hamurişi ürünler pişirildiğinde iyi sonuç alınır.

Konveksiyonlu Firin


Konveksiyonlu Fırın Kataloğumuzu İndirmek için Tıklayın.

Kombi Fırın

Kombi fırınlar az ısılı ortamda dahi buhar üretebilme özelliğine sahiptirler. Kombi fırınlar yemek pişirme için kullanılırlar. Yemekleri nemli ortamda pişirdiklerinden yumuşak bir ürün elde ederler. Buğulama gibi yiyecekler için idealdir.
Ülkemizde en fazla tercih edilen konveksiyonlu fırın markaları şöyledir: Rational Fırın, Öztiryakiler Fırın, Sveba Dahlen Fırın,Unox Fırın markaları en fazla tercih edilen markalar olarak sayılabilirler. Bu endüstriyel fırın çeşitleri paslanmaz malzemeden üretilirler.

Ekmek Fırını

Ekmek Fırını çeşitleri de pastane fırını  çeşitleri ile aynı özelliklere sahiptir buharlı konveksiyonel fırın çeşididir. Taş tabanlı olan taş fırın olarak da adlandırılan modelleri vardır.

Tüm endüstriyel fırın çeşitleri için www.cafemarkt.com adresimize göz gezdirebilir, öğrenmek istediğiniz konular ile ilgili 0212 514 51 21 no’lu telefonumuzdan info@cafemarkt.com adresimizden mail göndererek ve çalışma saatleri içerisinde www.cafemarkt.com adresimizde sayfamızda bulunan online destek sistemimizden bizlere ulaşabilirsiniz.