Ana Sayfa / Kahve Makinesi ve Ekipmanları / French Press ile Lezzetli Demleme

French Press ile Lezzetli Demleme

French Press Hakkında

French Press dünya üzerindeki en yaygın kahve demleme şeklidir. Sadece kahveyi süzebileceğiniz bir bardak olması yeterlidir. French Press kavramı 1900’lerin başında İtalyanların patentini aldığı bir ürün olsa da 1800’lerde Fransızların da kullandığı söylenir.

Söylenene göre savaş zamanı bir asker yanan ateşte kahve demlemek istiyor. Kaynayan suya kahveyi atıyor, iş süzmeye gelince yoldan geçen bir satıcıdan bir süzgeç alarak kahveyi süzüyor. Kahvenin lezzetinden çok da umutlu olmayan asker ve satıcı tattıkları zaman inanamıyorlar. French pressin de çalışma prensibi aynıdır. Cam bir bardak ve kahveyi sudan ayıracak metal bir süzgeç lezzetli bir kahveye sahip olmanız için yeterli oluyor. Kahvenin iri bir şekilde öğütülmesi, süzüldükten sonra ağzınıza gelmemesi için önemli bir kriter.

french press
Dünyada yüzlerce çeşit kahve mevcut. Özellikle kahve tutkunları damaklarına uygun kahveyi bulmak için birçok deneme yapıyorlar. French Press demleme mantığı herkesin kolaylıkla yapabileceği bir mantık. Aynı zamanda french press herkesin sahip olabileceği, uygun fiyatlı ve her yerde satılan bir ürün.

French Press Kahve Demlemenin Püf Noktaları

Damak zevkinize uygun, seçtiğiniz kahveye sahip olduktan sonra kahveyi demlemek bir zevktir. French press ile kahve demlemek için ilk yapmanız gereken kahvenin üzerine dökeceğiniz suyu ısıtmaktır. Ön ısıtma işlemi için bardağınızın içerisine bir miktar sıcak su koyup dökmeniz yeterli. Isınan bardağa, su bardağı kadar su için 15 gr kahve koymamız standartlar açısından uygun oluyor. Kahvenizi hangi sertlikte yapıyorsanız, gramajı buna göre ayarlayabilirsiniz.
Kahvenizin üzerine suyun 1/10’unu koyduktan sonra su koymayı bırakıp bardaktaki kahveyi karıştırmak, kahve içerisindeki CO2 gazının kahveden çıkmasını sağlıyor.Karıştırırken kahve köpüğünün sarı olduğunu görmeniz doğru yolda olduğunuzun göstergesidir. Kahvenizi karıştırdıktan sonra kalan suyu da ekleyerek yaklaşık dakika demlenmesini beklemeniz, kahvenizin hazır olması için yeterli oluyor.

french press modelleri

Kahvenizin demlenme süresi bittikten sonra, üstteki metal filtrenin çubuğuna bastırarak kahveyi sudan ayırabilirsiniz. Metal filtre bardağın dibine kadar indiğinde tüm kahve tortusu dibe çökmüş olmalıdır. Aksi takdirde kahve partikülleri ağzınıza gelecektir. Süzülen kahve afiyetle içilmeye hazır hale gelir.

French Pressin Avantajları

Kahve demlemenin birçok yolu vardır. Özel olarak üretilmiş makineler, çeşitli kahve demleme bardakları, manuel aparatlar ya da ocak üstü pişirme aletleri mevcuttur. French press bunlar arasında daha kişisel ve kolay kullanımlıdır. Pikniklerde ya da doğa gezintilerinizde kahve içmek için alabileceğiniz en uygun fiyatlı ürün taşıyabileceğiniz bir french presstir.

Bitki çaylarınızı da french pressinizde demleyebilirsiniz. Belirlediğiniz miktar bitkiyi aynı kahve mantığıyla bardağın içerisine atıp, kaynar su ile demlenmesini sağlayabilirsiniz. Süzgeçten geçemeyecek olan bitkilerin suyu pürüzsüz bir şekilde bardağınıza akacaktır.

 

french press fiyatları
Adı üzerinde preslenerek yapılan kahvenizi birçok ortamda rahatlıkla yapabilirsiniz. Elektriğe ya da herhangi bir filtre kağıdına ihtiyaç duymadan kahve yapabilmeniz de french pressin en avantajlı yönlerindendir. Temizliği oldukça kolay olan bardak ve filtre güvenle bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.

French Press satın almak için tıklayın!