Ana Sayfa / Mutfak Ekipmanları ve Malzemeleri / Ana Mutfak Ekipmanları / Endüstriyel Buzdolabı Temizlemenin 7 İpucu
blank

Endüstriyel Buzdolabı Temizlemenin 7 İpucu

Buzdolabınızı yeniden düzenlemeden önce temizlemeniz, son kullanma tarihi geçmiş tüm gıda ürünlerini çıkarmanız ve dezenfekte etmeniz hem dolabınızın hem de ürünlerinizin sağlıklı kalmasını saplar. Endüstriyel buzdolabı temizleme ipuçları verdiğimiz yazımızı okuyarak ideal temizliği yapabilirsiniz.

Endüstriyel Buzdolabı Temizleme

  1. Soğutma Ünitelerinizin Fişini Çekin

Endüstriyel buzdolapları yoğun olarak kullanıldığı için düzenli temizliğe bakıma ihtiyaç duyarlar. Yüksek voltlarda enerji sarf eden makinelerin temizliğinde yapılması gereken ilk hareket fişini çekmektir. Elektrik çarpması olasılığını ortadan kaldırmak için yapmanız gereken ilk şey buzdolabınızın veya derin dondurucunuzun fişini çekmektir. Bu hızlı ve kolay bir adımdır, ancak işle ilgili yaralanmaları önlemek için de hayati önem taşır.

  1. Endüstriyel Buzdolabı Temizleme Öncesinde Her Rafını Boşaltın

İkinci adım, buzdolabınızdaki veya dondurucunuzdaki tüm ürünleri çıkarmak olmalıdır. Boş bir buzdolabı temizlemek dolu olanı temizlemekten çok daha kolaydır. Hem dolapta ne olduğunu daha rahat görebilirsiniz hem de tertemiz biz buzdolabına en kısa sürede sahip olabilirsiniz.

  1. Süresi Dolmuş veya Küflü Yiyecekleri Atın

Çabuk bozulan yiyecekler, büyük bir buzdolabında arkaya itilerek veya diğer öğelerin arkasına gizlenerek kolayca karışım içinde kaybolabilir. Bozulduğundan şüphelendiğiniz hiçbir şeyi saklamayın. Küçücük bir parça ürün yüzünden müşteriniz rahatsızlanabilir ve işletmenize büyük zararlar gelebilir.

Endüstriyel Buzdolabı Temizleme

Açılmış teneke kutular ve kavanozlar, çöpe atmayı düşünebileceğiniz diğer ürünlerdir. Bozuk olup olmadığından emin olmadığınız hiçbir ürünü yemeklerinize kullanmamanızı öneririz.  

  1. Buzdolabının veya Dondurucunun İçini Tamamen Silin

Endüstriyel buzdolabı temizleme için ılık, sabunlu su ve seçtiğiniz süngerle bir kova alın. Son derece emici mikrofiber bezler ve eldivenler, buzdolabınızın içini her santimini ovalamak ve son temizlikten bu yana birikmiş pislikleri çıkarmak için mükemmeldir.

Dar köşelerde kire veya yapışmış lekelere ulaşmakta sorun yaşıyorsanız, basit bir diş fırçası kullanmayı deneyin çünkü kıllar esnek ve güçlüdür, küçük noktalara girip ardından kiri temizlemeye yardımcı olur. Buzdolabınızın ve derin dondurucunuzun içini iyice temizledikten sonra temiz su ile durulayın.

  1. Dezenfektan ile Dezenfekte Edin

Buzdolabında zamanla bakteri ve küf birikebilir, bu nedenle yüzeyleri dezenfektanla dezenfekte etmek önemlidir. Endüstriyel buzdılabı temizleme işkemi yaparken yiyecekleri güvenli bir dezenfektan kullanarak temizlediğinizden emin olun.

  1. Kondansatörü ve Bobinleri Vakumlayın

Toz ve birikintiler, hava girişini tıkayarak soğutma ünitenizin kondansatöründe ve soğutma serpantinlerinde üretilen gücü tüketir. Zamanla buzdolabınızda toz ve birikintiler birikebilir ve bu da hava girişini tıkayabilir. Sonuç olarak, kondansatör ve buzdolabı serpantinlerinizin hava almak ve buzdolabınızı serin tutmak için daha fazla enerji kullanması gerekecek, bu da daha az verimli bir buzdolabı ve daha yüksek bir elektrik faturası ile sonuçlanacaktır.

Buzdolabı serpantinlerinizin üzerindeki tozları düzenli olarak temizleyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Ünitenizin üstünde veya altında bulunan koruyucu ızgarayı çıkararak başlayın. Kir ve tozu temizlemek için serpantinleri ve fan ünitesini fırçalayın. Tüm kalıntıları emmek için bir elektrik süpürgesi kullanın ve ızgarayı yeniden takın.

Endüstriyel Buzdolabı Temizleme

  1. Buzdolabının veya Dondurucunun Altını ve Üstünü Temizleyin

Soğutma ünitelerinizin etrafındaki alanı temiz tutmak, endüstriyel buzdolabı temizleme aşamasında oldukça önemlidir. Buzdolabının veya dondurucunun altındaki ve etrafındaki zemini iyice paspaslayın. Ünitelerinizde tekerlekler varsa, ünitenin arkasındaki ve altındaki duvarlara ve zemine ulaşmak için tekerlekleri duvardan ayırdığınızdan emin olun. Ünitenin üst kısmının tozunu da almayı unutmayın.

Buzdolabı veya Dondurucu Nasıl Doldurulur?

Soğutma üniteleriniz tamamen temizlendikten sonra, onları tekrar fişe takmanın ve yiyecekleri raflara yerleştirmenin sırası gelir. Yiyecekleri ticari buzdolabınıza geri yerleştirirken, uygun yiyecek yerleştirme prosedürlerini kullandığınızdan emin olun.

Üst Raf: Yemeye hazır gıdalar, ürünler, tereyağı, çeşniler, önceden pişirilmiş gıdalar

İkinci Raf: Deniz ürünleri

Üçüncü Raf: Bütün parça çiğ domuz eti ve sığır eti

Dördüncü Raf: Kıyma ve balık

Alt Raf: Kümes hayvanları

Çiğ et ve kümes hayvanlarını alt raflara yerleştirerek, suların ve bakterilerin aşağı damlayarak altındaki yiyecekleri kirletmesini önlemeye yardımcı olursunuz.

Endüstriyel buzdolabı temizleme ve düzenleme aşamalarını gerçekleştirdikten sonra buzdolabınızı uzun süre kullanılacak halde muhafaza edebilirsiniz. Endüstriyel mutfak hakkında merak ettiğiniz tüm konular ile ilgili 0850 811 12 23 no’lu profesyonel ekibimize danışabilir ya da blog sayfamızdaki detaylı bilgileri inceleyebilirsiniz.

Endüstriyel buzdolabı alma rehberi için tıklayın; https://blog.cafemarkt.com/endustriyel-buzdolabi-alma-rehberi/

Endüstriyel Buzdolabı Satın Al!