Barista Ürünleri
Barista Ürünleri

Barista Ürünleri

Konu kahve olduğu zaman bir baristanı elinden içilen kahvenin tadıı her zaman bir başka. Peki bu sihirli tadı sağlayan nedir? Baristaların sihirli dokunuşları mı? Yoksa hüner tamamen kullanılan malzeme ve ekipmanlarda mı?

Barista Ürünleri

Profesyonel barista kahvesi yapmak için doğru ekipman ve kahve makinesi seçimini yapmak şart. Barista ürünleri olmadan profeyonel bir barista bile yapacağı kahveden bir amatörden farklı sonuç almayabilir. Peki barista ürünleri nelerdir? Bu ürünleri nereden temin edebilirsiniz?

Barista ürünü denince hemen herkes profesyonel kahve makinesi ile kahve öğütücüsünü sayabilir. Ancak kahve makinesi ve öğütücüye eşlik eden başka ekipmanlarda var.

  • Tamper standı (Tamp mat)
  • Tamper
  • Süt potu (Pitcher)
  • Kahve için posalık, kahve çekmecesi
  • Süt termometresi (Thermometer)
  • Temizleme fırçası (Grouphead brush)
  • Latte süsleme kalemi ( Latte art pen)

Tamper ve Tamper Standı

Tamper ve tamper standı öneli çünkü kahvenizi nasıl hazırladığınız kahvenizin kalitesini doğrudan etkiler. Bazı baristalar standart paslanmaz çelik tamperleri tercih etseler de, bazıları özellikle yoğun kullanımın olduğu yerlerde iş akışının hızı açısından tercihini otomatik kahve tamperinden yana kullanabilir. Otomatik kahve tamperi basıncı otomatik olarak ayarlar ve kaşığa uygular. Tamper standı tercihini otomatik olmayan tamper çeşidinden yana kullanan baristalar için kahveye basınç uygularken kullanabilecekleri bir standtır. Bu stand sayesinde tezgah zarar görmez.

Süt Potu Pitcher

Süt potu diğer bilinen adı ile pitcher çeşitleri kahve için gereken süt ve süt köpüğünü hazırlamada kullanılır. Paslanmaz çelik olarak üretilirler bazı renkli modellerde teflon boya kaplama mevcuttur. Süt potlarının 30 cl, 50cl, 60cl, 70 cl, 75 cl, 1 litre hacminde olanları mevcuttur.

Kahve için Posalık Kahve Çekmecesi

Kullanılmış kahvelerin hızlıca boşaltılması için bulunan bir posa kabı ya da posa çekmecesidir. Barista kullandıktan sonra kahve makinesinin kaşığını kolaylıkla bu çekmeceye boşaltır ve temizler.

Süt Termometresi

Süt Termometresine sahip olmak gerçekten kahve yapımında önem arz eder. Süt 60+65 derecede köpürtülmelidir. 60-65 derece sütün içerisindeki şekerin ve proteinlerin karamelize olacağı ideal sıcaklıktır. 70 derece ve üzerindeki sıcaklıklarda süt yanmaya başlar ve sağlıksız bir hal alır.

Temizlik Fırçası

Kullanıldıktan sonra makinenizi temizlemeye yardımcı doğru fırçayı almak, doğru bir temizlik için önem arz eder. Kahvedeki yağı rahatça çıkartmanızı sağlar.

Late Süsleme Kalemi (Latte Art Pen)

Latte süsleme kalemi sunum için bir seçenektir. Hemen her yerde köpüklü kahveler artık süslü biçimde servis edilmektedir. Latte art kalemi farklı çeşitleri ile en inceden en kalına doğru çizgileri latte süslemenizde kullanmanıza yardımcı olur.

Barista Ürünlerini Nereden Temin Edebilirsiniz?

Barista ürünleri online mağazamız olan Cafemarkt sitemizdesatışta bulunmaktadır. Online olarak satın alabilir ve İstoçta bulunan ofisimizden teslim alabilirsiniz.

  Satın Al

Ürünlerimiz, satın alma talepleriniz ve satış sonrası destek için bizlere satis@cafemarktcom mail adresimizden (0850) 811 12 23 no’lu telefon numaramızdan ya da www.cafemarkt.com web sitemiz üzerinden online chat hizmetimizi kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Kahve ile ilgili diğer yazılarımıza göz atmak için tıklayın.