Soğuk Kahve Nasıl Yapılır

Soğuk Kahve Nedir? Nasıl Yapılır?

Soğuk Kahve Nedir? Nasıl Yapılır?

Soğuk kahve, kahvesiz yapamam diyenlerin ve soğuk kış mevsimlerini sıcak kahve ile geçirenlerin yaz aylarındaki tercihleri arasında ilk sıradadır. Cold brew olarak bilinen soğuk kahve, kalın çekirdekli öğütülmüş kahvelerden yapılmaktadır. Kısaca anlatmak gerekirse daha sonra bu kahve çekirdekleri soğuk su ile demlenerek soğuk kahve elde edilmektedir. İdeal bir soğuk kahvenin en temel özelliği, kahve çekirdeklerinin kalın öğütülmüş olmasıdır. Aksi takdirde kahvenin tadı acıyacağı için ideal cold brew tadına ulaşmanız mümkün olmayacaktır.

Soğuk Kahve Yapma Yöntemleri

Cold brew yöntemleri arasında profesyonel ve amatör yöntemler bulunmaktadır. Bizim tavsiyemiz gerçek bir kahve tutkunuysanız veya kahveyi az ama kaliteli içmeyi sevenlerdenseniz cold brew ekipmanları edinmeniz olacaktır. Amatör bir şekilde soğuk kahve deneyimlemek istiyorsanız tercih edebileceğiniz ilk yöntem french press kullanmak olmalıdır. French press ile soğuk kahve yapmak için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  • Soğuk kahve yapmak için ilk ihtiyaç duyacağınız şey elbette soğuk su olacaktır. Bir kişilik cold brew yapımı için ortalama 250 ml soğuk su gerekmektedir. Suyunuzu kireçsiz olarak tercih etmeniz, ideal bir soğuk kahve tadına ulaşabilmek için önem taşımaktadır. Suyunuzu buzdolabında 2 saat veya daha fazla bir süre bekleyerek cold brew yapımına başlayabilirsiniz.
  • Ardından french press ekipmanınıza önce kalın çekirdekli olarak öğütülmüş kahveyi ardından suyu eklemeniz gerekmektedir.
  • French press ile soğuk kahve yapımı için hazırlamış olduğunuz kahve ve su karışımını tekrar buzdolabına koymanız gerekmektedir.
  • İdeal bir soğuk kahveyi ortalama 15-20 saat bekletmelisiniz. Bununla birlikte 10 saat kadar bekletmeniz de yeterli olacaktır.
  • Soğuk kahvenizi dolaptan çıkardıktan sonra presslemeniz gerekmektedir. Daha sonra kahve servis sürahinize alarak cold brew kahvenizi servis edebilirsiniz.
  • Kahve kültürünün gelişmesiyle birlikte kahve ekipmanları da artış göstermiştir. Hazırlamasından sunumuna kadar her türlü ihtiyacınız için https://www.cafemarkt.com/3nesil-kahve-ekipmanlari linkine tıklayarak üçüncü nesil kahve ekipmanlarınızı edinebilirsiniz. İdeal bir kahve tadına ulaşmak ve profesyonel bir sunum yapmak için çekirdek öğütme işleminden kahve yapımına ve servise kadar tüm işlemler için uygun fiyatlı ve kaliteli ekipmanlar sunulmaktadır.

3.Nesil kahve ekipmanları satın almak için tıklayın! 

Cold Drip ile Cold Brew Nasıl Yapılır?

Damlama yöntemi ile soğuk kahve yapımı, profesyonel olarak soğuk kahve yapmak isteyenler için en ideal tercihlerden birisi olacaktır. Bu işlem için kullanacağınız cold brew setlerinde üç hazne bulunmaktadır. En üst hazneye buzlu su, orta hazneye kahve koyularak en alt haznede soğuk kahve hazırlanmaktadır. Elbette bu işlem için ilk ihtiyaç duyacağınız ekipman cold brew makinesi olacaktır. Sizler için yaptığımız araştırmalar sonucunda tercih edebileceğinizi düşündüğümüz uygun fiyatlı ve kaliteli seçeneklere https://www.cafemarkt.com/soguk-demleme-cold-brew-ekipmanlari linkinden ulaşım sağlanabilmektedir. Kaliteli malzeme kullanılan soğuk kahve ekipmanlarının en sevilen yanı ise kişi sayısına uygun ebatlarda edinilebilmesidir. Ekipmanınızı edindikten sonra soğuk kahve yapımı için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  • Soğuk kahve için öncelikle orta hazneye kahve çekirdeklerini koymanız gerekecektir. Ancak bu aşamada dikkat edilmesi gereken husus önce filtre kullanmak olmalıdır. Her kahvede olduğu gibi soğuk kahvede de aksi bir durumda kahve çekirdekleri telve şeklinde suya karışacaktır. Filtrenizi hafifçe ıslatarak hazneye koyabilirsiniz.
  • Ardından yaklaşık 65 gram kahveyi orta hazneye koyarak bir kaşık ile hafifçe düzeltmeniz gerekmektedir.
  • Soğuk kahvenin bir diğer püf noktası ise kahvenin üstüne tekrar filtre ile kaplamaktır. Suyun doğrudan temas etmesi tadını bozacaktır.
  • Ardından üstteki hazneye 1 litre su ve buz eklemelisiniz. Oranı 800 ml suya 200 gram buz şeklinde ayarlayabilirsiniz.
  • Yapmanız gereken son işlem kahve ekipmanınızı 3 saniyede 1 damla damlatacak şekilde ayarlamak olacaktır.
  • Üst haznedeki su bittikten sonra kahvenizi servis edebilirsiniz.

Soğuk demleme – cold brew ekipmanları satın almak için tıklayın! 

Similar Posts