Ana Sayfa / Mutfak Ekipmanları ve Malzemeleri / Profesyonel Kek Kalıpları ile Lezzetli Yolculuk
blank

Profesyonel Kek Kalıpları ile Lezzetli Yolculuk

Doğum günleri, yılbaşı, yıldönümleri ve davetlerin vazgeçilmez tatlıları olan pasta ve kekleri yemeği hemen hemen herkes severek tüketir. Düğünlerin ve partilerin önemli unsurları olan bu lezzetli tatlıları pişirmek özen ister. Aynı zamanda kullanılan profesyonel kek kalıbı kaliteli ve ihtiyaca uygun olmalıdır. Mükemmel pasta elde etmenin ön koşulu kek kalıbını doğru seçmektir. Keklerin, kalıplardan defalarca yapışmadan temiz bir şekilde çıkması için profesyonel kek kalıpları kullanmak gerekir.

Özellikle pastacılık sektöründe çok sık kullanılan kek kalıpları, uzun süre kullanıma uygun, dayanıklı, keki eşit şekilde ve yapışmadan pişirmek için tasarlanmıştır. İyi bir kek kalıbı ısıyı eşit olarak dağıtır ve kekin eşit şekilde kabarmasını sağlar. Isıyı eşit şekilde iletmeyen kalıplar, kekin ortasından önce kenarlarını pişirmeye neden olur ve istenmeyen bir durumdur. Doğru kek kalıbını seçmek pişirme sürecini hızlandırır. Profesyonel kek kalıpları aynı zamanda evlerde de kek ya da pasta yapmak için de kullanılır. Birbirinden farklı şekil ve ebatlarda olabilen kalıplar, değişik materyallerden dizayn edilmiştir. Kullanacağınız kek kalıbının boyutu, yapmak istediğiniz kekin tarzına bağlı olarak değişir. Geleneksel olarak kullanılan kek tavası 9 x 2 ebatlarında yuvarlak şekilli kalıptır. Evlerde pişirilen kekler genellikle bu kalıplar kullanılarak yapılır. Pastacılık sektöründe kullanılan kalıplar daha farklı ebatlarda olur. Profesyonel kek kalıpları bunlardandır.

 

profesyonel-kek-kalıpları

Kek Kalıbı Çeşitleri

Profesyonel kek kalıplarının piyasada farklı çeşitleri satılmaktadır. Dikdörtgen, yuvarlak, çelik, alüminyum, kelepçeli gibi modelleri vardır. Kek kalıpları ısıya dayanıklıdır, yapışmaz, temizlenmesi kolaydır, yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiştir.

  • Alüminyum; Bu kek kalıpları için en yaygın kullanılan metaldir. Isıyı eşit şekilde iletir. Hafif alüminyum kek kalıpları eşit şekilde pişen lezzetli kekler yapar.
  • Alüminize Çelik; Bu profesyonel kek kalıbı sıklıkla kullanılmaktadır. Kalıp, malzemenin yapışmaması için silikon ya da seramik kaplama ile kaplanmıştır. Bu kaplamalar çoğu yapışmaz kaplamadan daha sağlamdır. Bu şekilde ki kek kalıpları uzun süre kullanılmaya dayanıklıdır.
  • Yapışmaz Kaplamalar ; Yapışmaz kek kalıpları hem pastacılık sektöründe hem de evlerde sıklıkla tercih edilir. Bu profesyonel kek kalıplarının en büyük avantajı kekin kalıptan kolaylıkla çıkmasıdır.

Profesyonel Kek Kalıbı Satın Al