Ana Sayfa / Ahşap Ürünler / Mutfaklarda Neden Bambu Ürünleri Kullanılmalıdır?
Bambum Cafemarkt
Bambum Cafemarkt

Mutfaklarda Neden Bambu Ürünleri Kullanılmalıdır?

Mutfakta Bambu Ürünler

Dünyanın en hızlı yetişen bitkisi bambu, çevreci bir bitki olmasının yanında fonksiyonel, estetik ve son derece dayanıklıdır. Bambu diğer tüm tahta ve ahşap çeşitlerine nazaran 2-3 kat daha dayanıklıdır. Bir bambu fidanı 5 yılda tam olgunluğuna ulaşırken, meşe 50 yılda diğer benzeri ağaçlar 70 yılda bu olgunluğuna ulaşabilmektedir. Bambu, meşeden sağlam ve dayanıklı olmanın yanı sıra uzun ömürlü, hafif, ekolojik ve sağlıklıdır.

Yapı itibari ile antibakteriyel olan bambu bitkisi bakteri barındırmaz bu sayede siz de bambu mutfak ve ev gereçleri kullandığınızda sağlığınıza sağlık katarsınız.

Bambu doğal duruşu ile bulunduğu ortama sıcaklık ve zenginlik katar, bambunun verdiği sıcaklık ve hijyenik yapısı sayesinde kendinizi daha iyi hissedecek ve daha sağlıklı besleneceksiniz.

Bambu Mutfak için Sağlıklı mı?

Atmosferimizdeki oksijen ve karbondioksit dengesi çok önemlidir. Bambu çevre dostu bir kaynağa sahip olduğu için karbon salınımını ve küresel ısınmayı azaltarak çevreyi olumlu yönde etkiler.Yetişkin bir bambu bitkisi benzer ebatlardaki bitkilere nazaran {6890be1797b82714018dbc273c43be5ef11f8ae44530bc181d342d88b982b3c4}35 daha fazla oksijen üretirken, yine diğer bitkilere göre 4 katı daha fazla karbon soğurmaktadır. Aynı zamanda hasat edilirken ve tekrar yetişirken de çevreye kötü ve olumsuz etkileri yoktur. Çok hızlı büyüyüp gelişen bir bitki olan bambu; çölleşmeye ve yeşil yoksunluğuna karşı en iyi çözümleri sağlamaktadır.

Buna ek olarak bambu ağacından üretilen ağaçlar çelikten imal edilen bıçaklara göre üretim aşamasında daha az karbon açığa çıkarır. Örneğin 1 ton bambu bıçak üretiminde 182 kg karbondioksit açığa çıkarken; 1 ton çelik üretiminde ise 2100 kg karbondioksit açığa çıkmaktadır.

Bambum Cafemarkt
Bu güzel yazıdan dolayı Bambum markasına teşekkür ederiz.