Ana Sayfa / Kahve Makinesi ve Ekipmanları / Kahve Sunum Konseptleri
Üç boyutlu kahve sunum

Kahve Sunum Konseptleri

Kahve milenyum ile birlikte kültürümüzde farklı bir şekil almaya başladı.
Türk kahvesi klasiklerinden sıyrılıp farklı ve yeni kahve çeşitlerine eğilim başladı.

1999 yılında Gloria Jeans Kahvenin ülkemize gelmesi ile birlikte insanımız kahvenin farklı tatlar ile ne kadar zenginleşebileceğini gördü. 2003 yılında kahve devlerinden Starbuck Kahveninde sektöre girişiyle kahve sektörü ülkemizde şekillenmeye başladı.

2004 yılında kendi kahve devlerimizden olan Kahve Dünyasının sektöre girmesiyle pazar bugünkü halini yavaş yavaş almaya başladı. Gloria Jeans ve Starbucks Kahvenin ülkemizde belli bir başarıya ulaşması ve kendi içimizde kemikleşmeye başlayan kahve dükkanlarının yaygınlaşması 2011 yılında Amerika devlerinden Caribou Coffee’nin ülkemize gelmesine ön ayak oldu.

Farklı kültürlerden ülkemize taşınan ve kendi kültürümüzde yer alan kahveler markaların artması ile kaliteli tadın Türkiye pazarında nasıl olması gerektiğini gösterdi. Günümüzde hemen hemen her yer kullanılan profesyonel araçlar sayesinde kaliteli kahve tadına kolayca ulaşabiliyor.

Peki sektörde kaliteli kahve yapmanın yanında kendi çizginizi nasıl oluşturabilir; oluşturduğunuz bu çizginin markalaşarak daha çok satmasını sağlayabilirsiniz?

Markanıza özgü sunum şekilleri ve küçük ikramlıklar ile akılda kalıcılığı sağlamanız mümkün. Bunula birlikte kendinize özgü bir dekor ve tarz oluşturmalısınız. Bugün sizler için farklı kahve sunum konseptlerini ele alacağız.

 

Sıcak Kahve Sunumları

Türk kahvesi sunumu
Türk kahvesini çok klasik olmasıyla birlikte kültürümüze sahip çıkmak adına çifte kavurulmuş lokum ve bir bardak su ile servis yapabilirsiniz. Suyun yerini şimdilerde soda ya da kuru buz sunumları almış durumda. Bir bardağın içerisine koyulan kuru buz biraz su yardımıyda harekete geçiriliyor. Kahvenin yanında ki bu sunum en çok ilgi çeken sunumlar arasında. Taksim Porta Pera’da uzun süredir kullanılan bu yöntemi canlı olarak da görebilirsiniz. Kahvenin yanında vereceğiniz su içerisine meyve parçaları yada tatlandırmak adına belli otlar koyabilirsiniz.

 Diğer Fincan ile Servis Edilen Sıcak Kahveler için Sunumlar

Çikolata Kaşık ile Kahve Sunum
Sıcak fincan ile sunulan kahvelerin yanında çikolatadan imal edilmiş kaşıkları kullanmak müşteriler için çekici bir etken. Şimdilerde bu modayı normal kaşıkları çikolata ile önceden hazırlayarak popüler kültür den esintilere yer vermek takip ediyor.

Çikolata kaşıklı kahve sunum

 Üç Boyutlu Kahve Süsleme
Marshmellow ve krema yardımıyla kahvelerinizi süsleyebilirisiniz. Marshmellow kullanırsanız kahvenizi aynı zamanda bu şekilde tatlandırmış olursunuz. Çoçuklar için sıcak çikolata için de uygulayabileceğiniz bu yöntem iki boyutlu olarak da pek çok şekilde fincanları süsleyebilir.

Üç boyutlu kahve sunum

 

Soğuk Kahve Sunumları

Cam Bardakta Kahve Sunumları
Cam bardakta yapılan sunumlarda ürünün görselliğini kullanmak çok moda. Bardağın içerisi göründüğünden farklı renkler kullanarak değişik görünümler elde edebilirsiniz.

Soğuk kahve sunumu

Taze meyveler ile kahve sunumu
Kahve sunumunu yaparken soğuk kahvenin yanına mevsimin taze meyvelerinden ekleyebilirsiniz. Böylece sunumunuz hem farklı hemde renkli olacaktır.

Meyveli kahve sunumuDondurmalı Kahve Sunum
İster yaz olsun ister kış olsun sıcak yada soğuk kahvenin yanında ya da üzerinde dondurma servis edebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta çok keskin tadlı dondurmalar olmaması. Özellikle kahvenin üzerine koyacaksanız müşterinin seveceği bir tat olmalı.

Dondurmalı kahve sunum

 

 

Yazımızda popüler kahve sunum çeşitlerini sizler ile paylaşmak istedik. Yazımızda yer alan tüm sunum çeşitlerine ait malzermeleri Cafemarkt‘tan temin edebilir, www.cafemarkt.com adresinde yer almayan aklınıza gelen her türlü konsept sunum ürünleri için 0212 514 51 21 no’lu telefona ulaşabilirsiniz.