Ana Sayfa / Kahve Makinesi ve Ekipmanları / Kahve El Değirmenleri ile Öğütmenin Püf Noktaları

Kahve El Değirmenleri ile Öğütmenin Püf Noktaları

Kahve çoğumuzun hayatında ve damağında yeri olan bir içecektir. Çekirdekten itibaren yolculuğuna şahit olduğumuz kahvenin, tutkunları da bir hayli fazladır. Kahve severler için üretilmiş ve çekirdekten gelen yolculuğu birlikte yaşayabilecekleri birçok ekipman bulunmaktadır. Kahve el değirmenleri bunlardan bitanesidir.

İyi çekilmiş bir kahve içmek günümüzün daha iyi geçmesini sağlarken, kendi elimizle çektiğimiz kahveyi içmek daha da haz vererek içmemizi sağlayacaktır. Manuel kahve değirmenleri sayesinde kendi seçtiğiniz çekirdekleri 2 dakika içerisinde içime hazır hale getirebilirsiniz. El değirmeni şeklinde olan bu makineler, incelik ayarı ve saklama haznesi olan kullanışlı kahve ekipmanlarındır.

Kahve meraklılarının hobisi olan kahve el değirmenleri, kendi ürettiğiniz kahvenin tadına varmanızı sağlar. İncelik ayarı, dişlileri, kolçağının boyu, hazne şekli ve malzemesi el değirmenlerinin ana unsurlarıdır. Kişisel damak tadınıza göre ellerinizde dakikalar içinde öğüteceğiniz kahveyi taze bir şekilde içebilmenizi sağlar. El değirmenlerinde kahvenizi öğütürken içine dökülen ve tazeliğini koruyan bir saklama haznesi mevcuttur. Kimi değirmenlerde cam olan bu haznede kahvenin öğütülme anını izleyebilirsiniz.

blank

Kahve El Değirmenleri Nasıl Kullanılır?

Kahve çekirdeğinizi dişlilerin olduğu el değirmeninize koyarak kolçağından çevirmeniz, çekirdeklerin dişlilerin arasında öğütülmesini sağlayacaktır. Dişlilerin düzgün bir şekilde dönmesi kahvenin homojen olmasını kolaylaştırır. Öğütülen kahve saklama haznesine dökülür ve kahveniz demlenmeye hazır hale gelir.

Demir, ahşap, plastik gibi birçok malzemeden üretilmiş değirmenler mevcuttur. Kullanımınıza en uygun olanı tercih etmeniz faydalı olacaktır. El değirmeninin en önemli özelliği kahveyi homojen bir şekilde öğütebilmesidir. En lezzetli kahve bile homojen olmadığında tat vermez. Tanelerinin eşit büyüklükte olması için dişlileri ve incelik ayarını sabit tutmanız önemlidir.

Tane Boyutlarına Göre Kahveler

Kahve el değirmeni tavsiye ederken en çok önem verilmesi gereken unsur kahvenizi hangi derecede öğütmek istediğinizdir. Kahvenizin inceliği hem tadına hem de demlenme şekline etki etmektedir.

Türk kahvesi tüm kahveler arasında en ince öğütülmüş, toz kıvamında bir kahvedir. İnce öğütülmüş kahvelerde su kahveden daha yavaş geçtiği için daha yoğun bir tat mevcuttur. Espresso da bu noktada ince öğütülmüş kahveler arasında yerini alır.

blank

Orta ince olarak öğütülmüş kahveler genellikle geniş açılı ağza sahip demleme ekipmanlarında demlenmektedir. Kahvelerin taneleri büyüdükçe demlenme zamanları da artmaktadır. Orta medium öğütülmüş kahveler filtre kahve makinelerinde kullanıma uygun olanlardır. Orta mediumdan bir sonraki orta kalın kahveler ortalama demleme süresi uzun olan ve chemex gibi aparatlarda demlenen kahvelerdir. Kalın öğütülmüş kahveler ise çoğunlukla french presslerde demlenmeye uygundur.

El değirmenlerinizde 24 gram kahve ile 2 dakika içerisinde 2 kişilik kahve öğütmeniz mümkündür. Kollarınızın yorulmasından şikayetçi değilseniz, lezzet bir kahve için el değirmenlerini kullanmanızı öneririz. ?

Kahve El Değirmeni Satın Al!