Ana Sayfa / Kahve Makinesi ve Ekipmanları / Chemex Modelleri ve Fiyatları
blank
Chemex Modelleri

Chemex Modelleri ve Fiyatları

Chemex Modelleri

Chemex ile nasıl kahve demlenir ve nasıl kullanılır şeklindeki ayrıntılara değineceğiz. Ayrıca farklı markaların model ve seçeneklerini sizlere sunacağız. Chemex kahve demleme işlemi yaptığınız, kahve türüne göre değişir. Kahve ve su miktarını, kahve türüne göre doğru ayarlamanız gerekir. Aynı şekilde, gücü de bu yönde etkendir. Güzel bir tada kavuşmak için, doğru tercih edeceğiniz bir ürün ve kahve demleme aşamalarını doğru kullanmanız gerekir. Bu nedenle, alt bölümde demleme aşamalarını sizler ile paylaştık. Ayrıca; popüler Chemex markalarımız, Konchero, Chemex şeklindedir. Her bir markanın, farklı kapasite ve özellikte ürünleri mevcuttur. Sizin için en uygun olan ürünü, detaylı olarak inceleyerek tercih edebilirsiniz.

 

Chemex Nasıl Kullanılır?

İlk kullanım aşamanızda, 50 gram kahve ve 700 gram su karışımını kullanabilirsiniz. Daha sonra, kullanım açısından deneyim kazandığınızda, ağız tadınıza uygun olan ölçeklerde bir karışım elde edebilirsiniz. Ölçüleri ayarladıktan sonra; kahvenizi tartın ve deniz tuzuna benzeyen bir görüntüye dönüşene kadar bir başka kaba öğütün. Bu aşamada, chemex kâğıdı kullanımı devreye girecektir. Chemex kağıdını açın ve ağız bölümüne yerleştirin. Ayrıca ek bilgi olarak, üç tabakalı kâğıt ile daha lezzetli kahveler yapabilirsiniz. Chemex kağıdınızı yerleştirdikten sonra, sıcak suyu chemex filtresi ile chemex’inizi doldurun. Bu aşamadan sonra, öğütmüş olduğunuz kahvenizi filtreye dökebilirsiniz. Ve döktükten hemen sonra, sallayın. Salladığınız için, kahve kıvamı daha eşit şekilde yayılacaktır. Bu işlemlerden sonraki aşamalarda; filtrenize eklediğiniz kahvenin iki katı kadar bir suyu, yavaşça dökün. Ve yavaş bir şekilde kahvenizin üzerinde gezdirin. Bu işlem sayesinde, kahve genişleyerek, gerçek aromasına kavuşacaktır. Yaklaşık 55 saniye sürecek şekilde, bu işlemi yapabilirsiniz. Yaklaşık dört defa tekrarlamanızda fayda vardır. İlerleyen aşamalarda, merkezinden başlayarak dairesel bir şekilde su dökün, suyu filtrenin dışına taşırmamaya gayret edin. Kahve suyunun, filtre tabanından iyice süzülmesi için suyun damlatılması işlemi de önemlidir. Bunun için 200 gram su kullanabilirsiniz. Filtrenin alt bölümünden, yaklaşık 2-3 cm şeklinde kahve suyu süzülene kadar bu aşamayı tekrarlayın. Daha sonra, suyun kahveden tamamen süzüldüğüne emin olun. Demleme süresi ideal bir kahve tadı için yaklaşık, 3.5 ila 4,5 dakika arasında olması gerekir. Demleme aşaması çok hızlı olursa, daha sonra kahvenizi daha ince öğütebilirsiniz ayrıca yavaşça demleme yapabilirsiniz. Eğer demleme süresi çok yavaşsa, daha kalın öğütme yapabilirsiniz. Ve daha hızlı demleme aşaması deneyebilirsiniz.

  Satın Al

Chemex Fiyatları

Farklı modellere sahip, chemex ürünlerini tercih ederken; chemex 3-6-8 cup kapasitelerine göre fiyatları değişmektedir. Örneğin, 8 Cup özelliğinde bir chemex ürünü varken, daha az kapasiteli modelin fiyatı daha uygundur. Kapasitesi özelliğinin yanında, tutma bölümünün; ahşap ya da cam olan modelleri de tercih aşamanızda dikkat etmeniz gereken noktalar olabilir. Farklı model ve tasarımları ile chemex ürünleri, her birey için eşsiz kahve tadını yaşatacak özelliklerine sahiptir. Sitemiz üzerinden, chemex ürünlerini daha detaylı inceleyebilir ve ilgili markalara bu yönde göz atabilirsiniz. Evinizde, kahve demlemenin tadını, zarif tasarlanmış chemex ürünleri ile çıkarabilirsiniz. Birbirinden zarif ve kaliteli chemex ürünlerine, sitemizde bulunan uygun chemex fiyatları sayesinde sahip olabilirsiniz. Ayrıca; kaliteli ve eşsiz tasarıma sahip chemex ürünlerine, online satın al ile kısa zamanda sahip olabilirsiniz. Satış sonrası hizmet kalitemiz ile her zaman yanınızdayız. Ürünlerimiz hakkında her türlü soru ve görüşleriniz için bizimle irtibata geçebilirsiniz.