Açık Büfe Sunumlar

Açık Büfe Sunumlar

Açık büfe 16. yüzyıldan günümüze gelmiştir. Bu süreçte hemen her ülkenin kültüründe şekillenerek kendine yer bulmuştur.

 

Açık büfe kişilere farklı bir özgürlük sunmaktadır. Farklı tatları denemeye olanak sağlar. Açık büfelerde genellikle ücret sabit ve bir kereye mahsus olarak ödenir ve kişiye açılmış olan büfeden limitsiz yiyecek ve içecek alma imkanı sağlar. Bu sebeple özellikle otellerde en çok tercih edilen yiyecek sunum biçimlerindendir. Özellikle turistlere hizmet veren mekanlar açık büfeyi seçmektedirler. Böylece misafir geldiği yerin kültüründeki bir çok yiyeceğin tadına rahatlıkla bakabilir.

Ülkemizde en çok kahvaltı sunumlarında kullanılan açık büfe zengin kahvaltı kültürümüz için idealdir. Bir çok yiyeceğin sunulduğu zengin Türk kahvaltısında bir kişi tarafından tercih edilmeyen yiyeceğin tabak halinde kişiye sunularak ziyan olmasını da engellemektedir.

Açık büfe genellikle bölümlere ayrılır. Sıcak yiyecek bölümü, Soğuk yiyecek bölümü, Nötr bölüm. Sıcak bölümde sıcak yiyecekler sıcak ünitede yer alır ve servis boyunca sıcak kalır. Soğuk bölümde soğuk yiyecekler, diri kalması gereken meyveler,salatalar yer alır ve soğuk ünitesinde servis boyunca soğuk kalır. Nötr bölümde soğuk yada sıcak özelliği olmayan ekmek gibi ürünler misafirlerin alımına sunulur.
Açık büfe girişinde bir bölüm bulunur bu bölümde tabak ve kuver ünitesi bulunur. Misafirler yiyecekleri almadan önce alacakları yiyeceğe uygun tabak ve çatal bıçağı bu bölümden alır.
Açık büfenin son kısmında ekmek ve içecek gibi tamamlayıcı yiyecek ve içecekler bulunur.

 

Açık Büfe SunumlarAçık büfe ekipmanları için 0212 514 51 21 no’lu telefondan www.cafemarkt.com internet adresimizden ya da aklınıza takılan sorular için info@cafemarkt.com adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Similar Posts

2 Comments

Comments are closed.