Sous Vide Pişirme Tekniğinin 5 Avantajı

Günümüzde birçok yeni pişirme tekniği ortaya çıkmaktadır. Besinlerin değerlerini kaybetmeden pişmesi için üretilen teknikler içerisinde özellikle işletmeler tarafından en çok rağbet göreni sous vide pişirme tekniğidir. Sous vide Fransızca vakum altında anlamına gelmektedir.

Sous vide pişirme tekniği, vakumlu poşetlere konan besinlerin vakumlandıktan sonra ideal sıcaklıkta suda pişmesini sağlar. Su buharı ile pişen ürünler besin değerini kaybetmez ve her yerinde eşit pişme olur.

Vakumlu poşet ile işlem gören besinler direkt servis edilebilir ya da sonrasında ızgara ya da tava ile son dokunuş yapılabilir. Bu noktadaki en önemli özellik pişirme ısısıdır.  Isı kontrolü sayesinde ürün suda fazla kalsa bile çok pişmiş olmaz.  Bu sayede pişirme yaparken mutfaktaki diğer işlerinizde ilgilenebilir, zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Sous vide pişirme tekniğinin mantığında bir hava dağıtıcısı bulunmaktadır. Makinenin parçaları ısı sabitleyen bir rezistans, su kabı ve hava dağıtıcısıdır. Vakumlu pişirme makinelerinin hem avantajları hem de dezavantajları vardır. İhtiyacınıza göre alım yaparak verimli bir şekilde kullanım yapabilirsiniz.

sous vide pişirme tekniği

Yavaş pişirme bu dezavantajlardan biridir. Yavaş ve eşit pişirme sayesinde hem besinlerin vitaminleri hem de lezzetini alabilirsiniz fakat zaman sınırınız varsa sous vide makinesi imdadınıza yetişemeyebilir.

Avantajları

Yaptığımız ya da restoranlarda yediğimiz yemeklerde kullanılan elementler ve pişirme şekilleri tabağımızdan aldığımız keyfi belirler. Sağlıklı beslenmeyi tercih eden ve ideal pişime ulaşmış protein tüketmeyi sevenler için vakum makinesi idealdir. Az çaba sarf ederek, lezzetli bir somon ya da eti yemenin keyfine varmak için makine modellerini inceleyebilirsiniz.

Sous vide pişirme tekniği besinlerin iç ve dış oranının ayrı pişme seviyesine ulaşmasını tamamen engeller. Ürünler düşük ısıda piştiği için su kaybı daha az olur.

Vakumlama yapıldığı için pişen ürünleri rahatlıkla stoklayabilirsiniz. Hava almayan vakum torbaları sayesinde lezzetli ürünlerinizi buzluğa atarak dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Stoklama sayesinde işletmeler de özel sipariş ürünlerini kısa sürede servis edebilmektedir.

sous vide pişirme tekniği

Sous Vide Tekniğinde Et Pişirme

Etin pişme seviyesi iç ısısına dikkat edilerek belirlenir. Etinizin hangi ısıya ulaşmasını istiyorsanız makine ısı ayarınızı ona göre ayarlayabilirsiniz.

Fırında pişmiş bir et genellikle kesildiğinde iç kısma doğru rengi açılır. Bu etin su ve besin değeri kaybetmesine neden olur. Sous vide makineleri etin iç ısısının 60 derece olurken hiç su kaybetmemesini sağlayarak verimli bir pişirme yapar.

Bir makinenin 60 derece sıcaklığa ulaşması ve işlemi tamamlaması yaklaşık 1 saat sürmektedir. Vakumladığınız etinizi su kabına koyarak makineyi çalıştırmanız, tabağınıza koyacağınız lezzetli bir protein için mükemmel bir seçim!

Tüm pişirme teknikleri ile ilgili detaylı bilgi için linkteki yazısı inceleyebilirsiniz; https://blog.cafemarkt.com/pisirme-teknikleri/

Sous Vide Makinesi Satın Al!

Similar Posts