Ana Sayfa / Konsept Sunumlar / Son Dönem Konsepti Kuru Buz
Kuru Buz
Kuru Buz

Son Dönem Konsepti Kuru Buz

Son dönemlerde cafe, restoran, otel ve barlarda sıkça gördüğümüz kuru buz temalı ürünler en çok ilgi çeken ürünler arasında.

 

Peki Kuru Buz (Karbondioksit Karı ) Nedir?

Kısaca açıklamak gerekir ise kuru buz karbondioksit ile yapılan bir çeşit buz diyebiliriz. Biraz daha açmak ve kimyasına girmemiz gerekirse Katı maddeler sudan çok daha yoğundur ve donma noktası da çok daha düşüktür. Sıkıştırılarak gazın dışarı ısı vermesi sağlanır. Dışarı verilen ısı kondansatörler yardımıyla depolanır. Sonrasında birden basınç düşürülerek maddenin, alması gereken ısıyı geri alamaması sağlanır ve böylece ürün buz halinde kalır. Normal oda koşullarında (~1 atm) kuru buzda katı-gaz faz geçişi, süblimleşme olur. Ürün isminin kuru buz olmasının sebebi de budur. Karbondioksit karı ılık yada sıcak su ile temas ederse üründen dumanlar çıkar.

kuru-buz-makinesi

Kuru Buz Endüstriyel Mutfak Sektöründe Nasıl Kullanılır?

Karbondioksit karı endüstriyel mutfak sektöründe sıklıkla sunumlarda kullanılır. Çeşitli yiyecek ve içeceklerin yanında ayrı kaplarda sunum için görsel olarak, barlarda genel alanda dumanl bir görüntü oluşturmak için ya da farklı fikirler ile beslenerek kullanılabilir. Karbondioksit karı ayrıca bazı makinelerin temizliğinde de kullanılabilir. Kuru buz -78 derecededir.

Kuru Buz Nereden Temin Edilir?

Karbondioksit karı piyasada satışta bulunabilecek bir üründür. Ancak en uzun süreli ve makul olanı kuru buz makinesi alarak kendi buzunuzu kendiniz yapmanızdır.

Kuru Buz ile Birlikte Sunum için Ne Kullanabilirim ?

Karbondioksit karı kullanırken daha etkili bir görünüm oluşturmak için sunum yapacağınız ürünler için bir suğutucu kullanabilirsiniz. Özellikle dondurma, soğuk içecek servislerinde meydana gelecek görüntü sıcak havalarda gerçekten etkili olacaktır.

 

kuru-buz-sunum

 Kuru buz makinesi, karbondioksit karı ile ürün sunmak için özel olarak üretilmiş ürünler için 0212 514 51 21 no’lu telefondan yada info@cafemarkt.com adresinden destek alabilirsiniz.