Ana Sayfa / Profesyonel Mutfak Haberleri / Sıcak Havalar için Soğuk ve Hafif Öneriler
Ice Cream _Cafemarkt

Sıcak Havalar için Soğuk ve Hafif Öneriler

Nisan ayının ortalarına gelmişken ; sıcaklarla baş etmenin yollarını bulmadan yaza geçiş yapmak olmaz. Cafemarkt olarak sizlere sıcak günlerde kullanabileceğiniz soğuk fikirler derledik. Umarız beğenirsiniz.

blank

Krep çoğu zaman sebze ve peynirle kullanarak sıcak servis edilir. Ancak hava bazen o kadar sıcak olur ki sıcak yiyecekleri yemek istemeyiz. İşte size o zamanlarda kullanmak için bir öneri ; Buz dolabında beklettiğimiz fındık ezmesi yada çikolatalı fındık kremasını krep üzerine sürün daha sonra sevdiğiniz meyve dilimleri ekleyerek rulo haline getirin. İşte size hem tatlı, hemde sıcak havada kullanabileceğiniz içerisinde sıcak havalarda tüketmekten çekindiğimiz yumurta ve kalsiyum içerdiği için önemli olan süt bulunduran bir tarif.

Elegance krep tava Cafemarkt’ta sadece : 9,70 TL.

blank

Sıcak havalarda vazgeçemediğimiz içeceklerden olan milkshake artık evde 10 dakikada hazırlayacağımız kolay bir alternatif halini aldı. Milkshakeinizi küçük shot bardaklarında mini servisler halinde hazırlayabilirsiniz. Birazda renk katmak isterseniz çikolata eritip bardaklarınızın ağız bölümünü önce çikolataya sonra mini şekerlemelere batırarak şık bir sunum elde edebilirsiniz .

Milkshake yapımı için Hamilton Beach blender Cafemarkt’ta : 951,98 TL.

blank

Kornişon turşuları kızartmayı denediniz mi?  Eğer denemediyseniz bir an önce denemenizi öneririz. Tabi bu yiyeceği sıcak havalarda gündüz değil , akşam üstü hava serinlemişken yapmalısınız. Ben kornişon tercih ediyorum ancak siz her türlü turşuyu kızartabilirsiniz.

Porterra parti tabağı Cafemarkt’ta sadece : 24,78 TL.

 

blank

Havalar sıcakken canımız fazla bir şey yemek istemez. Ancak vücudumuzun vitaminlere ihtiyacı vardır. Meyveleri jöle ile karıştırıp bir kek kalıbında dondurarak servis yapabilirsiniz. Böylece hem meyvelerdeki vitaminleri almış oluruz hem de soğuk bir tatlıyla serinlemiş oluruz.

Baton kek kalıbı Cafemarkt’ta :4,50 TL.

blank

Sıcak havalarda mutfakta çok vakit geçirmek istemeyenlerdenseniz  bu pratik tatlı tam size göre. Küçük ve ince kek yada sevdiğiniz bisküvileri meyve suyu veya süt ile hafifçe ıslatarak küçük kaplara yada büyük bir kek kalıbına yerleştirin. Üzerine yine sevdiğiniz çeşit bir dondurma ile doldurun , ikisini birlikte buzlukta bir süre bekletin sonra kalıptan çıkartıp servis yapın. İsterseniz üzerini meyveler ilede süsleyebilirsiniz. İşte size görünüm olarak cheesecakei andıran ancak yalancı cheesecake olarak adlandırabileceğiniz hafif bir tatlı.

Şekil vermek için kullanabileceğiniz Porterra sufle kabı Cafemarkt’ta :2,49 TL