Ana Sayfa / Mekan Açma Rehberi / Şarap Evi Açmak 6 Adım İle
Şarap evi açmak
Şarap evi açmak

Şarap Evi Açmak 6 Adım İle

Şarap evi açmak hem içki satması sebebiyle hem de yapılması gereken birçok şey olması sebebiyle en zor mekan açma seçeneklerindendir.

Yerleşim

Şarap evi satışını yaptığı ürünler gereği fazla ucuz ürün satışı yapamaz. Kaliteli şaraplar pahalı ürünlerdir. Eğer köklü bir markanın franchising olarak devamında geliyorsanız her mekan sizin için az da olsa gelir kaynağı olabilir. Ancak kendi markanızı oluşturmayı planlıyorsanız bu noktada mekanınızı açmak istediğiniz lokasyon pek çok şeyden öncelikli olarak önemlidir.

Şarap evi açmak
Şarap evi açmak

Mekan

Öncelikle şarap evi açılacak mekan çok önemlidir. Şarap saklamaya uygun bir bölümü olması gerekir. Şarap diğer içkilere nazaran kolay bozulan bir yapıya sahiptir. Mekanın ana satış maddesini iyi koruyabilmesi mekanın devamlılığı açısından önem arz eder.

Proje

Şarap evi açmak için yerleşim yerine ve mekana karar verildikten sonra yapılması gereken bir projelendirme çalışmasıdır. Projelendirme çalışmasında mekanın en verimli ve ergonomik nasıl kullanılacağı saptanır. Açılacak mekanda sunulacak ürünlere göre kullanılması zorunlu ekipmanlar tespit edilir. Bu ekipmanlardan hangilerinin nereye yerleştirileceği ve ne büyüklükte olması gerektiği bulunur.

Dekorasyon

Konusunda deneyimli bir mekan mimarı ile anlaşılır. Mekanın olması gerekenlerinin dışında çekici olabilmesi için iç ve dış dizaynı ile ilgili her detay kararlaştırılır.

Tanıtım

Bir mekanın kazanç sağlayabilmesi için bilinirliği önemlidir. Kişiler bilmedikleri mekanlara gitmekte tereddüt yaşar. Bilinen mekanlar kişilerden kişilere anlatım yoluyla tanıtılır ve müşteri kitlenizde artış sağlanır.

Yukarıda saymış olduğumuz 6 adımı tamamladıktan sonra güzel bir açılış ile mekanınızı hizmete açabilirsiniz.
Şarap evi için gerekli malzemeler Cafemarkt da satılmaktadır tıklayarak bakabilirsiniz.

 

5 Yorumlar

  1. blank

    Harikasınızz

  2. blank

    mrb Şarap evi açmayı düşünüyorum Birde şöyle bir sorun var diyarbakır kentinde açmayı düşünüyorum burda da böyle bir müşteri kitlesi varmı yokmu onu tam kestiremiyorum bu ayrı bir mesele de sormak istediğim normal büyüklükte bir şarap evi maliyeti ve gider Kalemleri ne şekilde dir bunu öğrenmek istiyorum size zahmet teşekür ederim……

    • blank

      Merhaba, Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederiz. Talep edeceğiniz malzeme ve ekipmanlara göre maliyet değişmektedir. arzu ederseniz satış ekibimize satis@cafemarkt.com adresimizden ulaşarak http://www.cafemarkt.com adresinden seçtiğiniz ürünler için fiyat teklifi alabilirsiniz. Aksi halde bir fiyat vermek mümkün olmayacaktır. Endüstriyel ürünler arasında büyük fiyat farkları olabilmektedir. İthal ve yerli ürünler ile her mekanın ihtiyacının farklı olması maliyeti etkilemektedir. Anlayışınız için teşekkür eder, şimdiden bol kazançlar dileriz.

  3. blank
    Özgür şimşeker

    Merhabalar butik bir şarap Evi açma düşüncem var küçük bir dükkan toplam 5-10 masa arası. Sadece şarap peynir kuru et meyve vermek istiyorum. Alman gereken malzemeler nelerdir ve bu konuda ne gibi önerileriniz olur.