Mutfaklarda Sıvı Nitrojen Devri

Mutfaklarda Sıvı Nitrojen Devri

Mutfaklarda Sıvı Nitrojen Devri
Nitrojenin yoğunlaştırılarak sıvı hale getirilmesiyle nitrojeni sıvı olarak kullanabiliyoruz. Sıvı nitrojen ya da diğer bir deyimle sıvı azot.

Peki sıvı nitrojen mutfakta nasıl kullanılır?

Sıvı nitrojen mutfaklara iki farklı şekilde kullanıma girdi. Öncelikle son zamanlarda kafe, restoran ve otellerin mutfaklarından çıkan ürünlerin sunumlarında gördüğümüz kuru buz formunda. Kuru buz sunumlarda kullanıldığında oldukça hoş ve çarpıcı bir görüntüye sahip oluyor. Şu cafelerde bardakla ya da tabakla önümüze gelen dumanlar çıkaran ürün kuru buz yani.

Mutfaklarda Sıvı Nitrojen Devri

Sıvı nitrojeni kullanmak için üretilmiş özel tasarım tabaklar,bardaklar ve hatta çeşitli ekipmanlar mevcut. Moleküler mutfakta sıkça kullanılan kuru buz sunumları için üretilen tasarım ürünler farklı konseptler içeriyor. Örneğin deniz konseptli ürünler var. Camdan özel olarak üretilmiş deniz kestanesi görünümlü ya da istiridye görünümlü sunum tabakları.

Mutfaklarda Sıvı Nitrojen Devri

İkinci kullanım şekli ise soğutma özelliği ile. -269 Derece de buharlaşan nitrojen ürünleri aniden soğutması hatta dondurması ile ünlü. Soğutma özelliğini barlarda,cafelerde nitron ile soğutulmuş bardaklar buhar saça saça önümüze getirildiğinde çoğu zaman görüyoruz aslında. Dokunduğunuzda elinizi buz gibi bir his kaplıyor. Buz dolabında tutulmuş bardaklardan ise etkisi çok daha uzun süre devam ediyor.

Mutfaklarda Sıvı Nitrojen Devri

Kuru buz ve kullanım ürünleri  ile ilgili talepleriniz için bizler ile irtibat kurabilirsiniz. www.cafemarkt.com info@cafemarkt.com 0212 514 51 21

Similar Posts