Ana Sayfa / Ürün Karşılaştırmaları / Blender mı? Meyve Makineleri mi?
Blender mı? Meyve Makinesi mi?
Blender mı? Meyve Makinesi mi?

Blender mı? Meyve Makineleri mi?

Konu sağlıklı yaşam olunca taze meyve ve sebzelerin yararları her zaman ilk sırada geliyor. Güne sağlıklı bir sebze ya da meyve suyu ile başlamak hemen hemen herkesin sağlıklı yaşam algısı içinde. Kahvaltı veren yerlerin çoğu taze sıkılmış meyve suları ve smoothie çeşitlerini de kahvaltı ile birlikte servis ediyor.

Vitamin barları olan işletmeler de var. Oteller özellikle yaz aylarında havuz bölümlerinde ve açık büfelerinde vitamin barlara yer veriyor. Peki işletme sahibi olarak hangisini tercih etmelisiniz? Blender mı yoksa meyve sıkma makineleri mi? Katı meyve presleri ve narenciye sıkacakları genellikle vitamin barlarda karşımıza çıkıyor.

Blender mi Meyve Makineleri mi?

İster sağlıklı yaşam mottonuz olsun, ister havuz başı partilerini tercih edin tüm kokteyllerin vazgeçilmezi taze meyve suları. Hangi makineyi tercih edeceğiniz aslında tam olarak bu noktada karşınıza çıkıyor. Blender çeşitleri özellikle bir kaç meyve ile yapılabilecek karışık kokteyllerde oldukça avantajlı. Tüm meyveleri koyduktan sonra tek yapmanız gereken tuşa basmak. Tek seferde bir çok meyve istediğiniz ölçüde sıvıya dönüşüyor. Çoğu işletme blenderları smoothie, frozen yapmada, çorba hazırlamada ve bazı püreler için tercih ediyor. Aslında bu açıdan bakıldığında blender kullanım alanı açısından oldukça zengin. blenderları sadece içecek değil yiyecek hazırlamada da oldukça fazla kullanabilirsiniz.

Meyve makinelerine gelince, meyve makineleri pratik olma açısından blenderlardan bir parça geride kalıyor. Örneğin bir katı meyve presi ile bir kaç meyve sıkmak ve karışık meyve suyu hazırlamak isterseniz muhtemelen meyveleri soyup tek tek koymanız gerekecektir. Meyveleri kesmeden bütün olarak sıkabildiğiniz modeller mevcut. Ancak yinede acı olmaması bakımından bazı meyveleri soymalısınız.

Meyve makineleri blenderdan ziyade meyvenin gerçekten suyunu sıkar. Blender ise püre kıvamına getirir. Yani tam olarak sıvı kıvamlı bir ürün istiyorsanız katı meyve presi ya da nareciye sıkacağını tercih etmenizi tavsiye ederiz. Ancak katı meyve sıkacakları bazı meyvelerin suyunu sıkmada yetersiz kalabilirler. Mesela muz. Muz gibi yumuşak ve az suyu olan gıdalar ezilebilir ve hiç suya dönüşöeyebilirler. Genellikle meyve preslerinde süzgeçleme sistemi vardır. Meyve suyunuz blender da hazırlanandan çok daha pürüzsüz ve yumuşak olacaktır.

  Satın Al     

Blenderlar ve Meyve Makineleri ile ilgili satın alma talepleriniz ve satış sonrası destek için bizlere satis@cafemarktcom mail adresimizden (0850) 811 12 23 no’lu telefon numaramızdan ya da www.cafemarkt.com web sitemiz üzerinden online chat hizmetimizi kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Blenderlar ile ilgili diğer yazılarımıza göz atmak için tıklayın.

Meyve Makineleri ile ilgili diğer yazılarımıza göz atmak için tıklayın.