Ana Sayfa / Mutfak Ekipmanları ve Malzemeleri / Pişirme Kapları / Pizza Pişirme Teli ile Lezzetli Pizzalar
blank

Pizza Pişirme Teli ile Lezzetli Pizzalar

Pizzanın Kısa Tarihi

Hemen hemen tüm ülkelerde severek yenen pizza aslen Napoli, İtalya’da üretilmiştir. Ancak pizza kelimesi Yunanca kökenlidir, katı veya pıhtılaşma anlamına gelen Yunanca pēktos kelimesinden türetilmiştir. Eski Yunanlılar ekmeklerini yağlar, otlar ve peynirle kapladılar. Yassı ekmekli pizzaya yol açan ilk büyük yenilik, domatesin sos olarak kullanılmasıydı.  Pizzayı kimin icat ettiğini kesin olarak söylemek zor olsa da, modern pizzanın ilk olarak Napoli’li fırıncı Raffaele Esposito tarafından yapıldığına inanılıyor. Napoli çevresindeki yoksulların maya bazlı yassı ekmeğine domates eklemesi sayesinde pizza üretilmeye başlanmıştır. Pizza pişirmeyi kolaylaştıran pizza pişirme teli sayesinde kolay pişim mümkündür.

blank

Pizza, aileniz için servis edebileceğiniz lezzetli ve bilinen yemeklerden biridir. Günümüzde pizza her kültürde severek yenir ve popülerliğini gittikçe artırmaktadır. Pek çok kafe, restoran, bar ve evde pizza büyük küçük herkes tarafından iştahla yenmektedir. Evde güzel, lezzetli pizzalar pişirmek zamanla deneyim kazanılarak olur. Bu lezzetli yiyeceği iyi yapabilmek bazı ipuçları gerekir. İyi pişirilmiş bir pizza yapmak istiyorsanız pizza tavalarınızın ve tellerinizin uzun süre kullanıma dayanıklı olması ve pizzayı tam kıvamında pişiriyor olması gerekir.

 

Pizza Pişirme Teli ve Ekipmanları 

Piyasada pizza pişirmek için farklı tavalar üretilmektedir.. Farklı türde pizzalar pişirmek için farklı türde tavalar ve pizza telleri kullanılması gerekir. Pizza telleri, pizzanın hızlı pişmesine yardımcı olur. Pizza telleri sayesinde fırın ısısı hamura kolayca nüfus eder. Böylelikle istenilen çıtırlıkta pizzalar rahatlıkla üretilmektedir.

blank

Kusursuz ev yapımı pizzalarda istediğimiz çıtırlık için pizza hamurlarını doğrudan fırın rafına koymamanız yararlı olur. Geniş çerçeve fırın rafları, kabukta kırılmalara neden olabilir. En iyi sonuçlar için sıkı bir tel ızgara kullanın. Pizza pişirme telleri ısıyı direk hamura verdiğinden homojen ve kaliteli pişirme sağlar. Hamura daha az temas etmesi sebebiyle pizzayı şekli bozulmadan servis edebilirsiniz. Kullanımı oldukça pratiktir.

Kaliteli malzemeler, güzel bir hamur ve pişirme ekipmanlarınız ile en güzel pizzayı pişirebilirsiniz. Yardımcınız olacak pizza pişirme telleri sayesinde, pizzanızı sağlık koşullarına uygun ve kolayca pişirebilir ailenizle lezzetli bir akşam geçirebilirsiniz.

Pizza Pişirme Teli Satın Al