pasta kalıbı cafemarkt
|

Pasta Kalıbı Çeşitleri

Pasta Kalıbı Çeşitleri

Pasta yaparken kullandığımız şekil verici kalıpları pasta kalıbı olarak adlandırabiliriz. kek kalıbı modelleri yapıldıkları materyallerin özelliklerine göre farklılık gösterebilirler. Farklı formlarda kek kalıbı seçenekleri her malzemeden mevcuttur.

  • Cam pasta kalıbı
  • Teflon pasta kalıbı
  • Seramik kaplamalı pasta kalıbı
  • Alüminyum pasta kalıbı
  • Porselen pasta kalıbı
Pasta Kalıbı
Pasta Kalıbı

Cam kek kalıbı ve porselen kek kalıbı çeşitleri genelde ev kullanıcısına hitap eder. Cam ve porselen kırılgan bir malzeme olduğundan endüstriyel mutfaklarda tercih edilmezler. Estetik görünüme sahip olduklarından ev kullanıcısı için idealdir. Endüstriyel mutfakların tercih etmeme sebebi kırılgan malzemeleri uzun vadede kullanamayacak olmalarıdır. Teflon ve seramik iç kaplamaya sahip pasta kalıpları da endüstriyel mutfakların tercih etmediği ev kullanıcısının tercih ettiği kek kalıbı çeşitleri arasındadır.
Pasta kalıbı PDF kataloğu indirmek için tıklayın.
Pastacıların en çok kullandığı kek kalıplarının başında kare, baton ve yuvarlak pasta kalıpları yer alır. Standart pastaları yapmak için bu kek kalıplarını kullanırlar. Şekilli kek kalıbı çeşitlerini pastacılar nadiren özel siparişler üzerine kullanırlar. Bu tarz ürünleri yaparken krema torbası, pasta hizarı, duy çeşitleri, pasta sıvama standı ,mat ve spatula gibi profesyonel pastacılık malzemelerinden destek alırlar.
Jöleli pastaları ve turta gibi ürünleri yaparken üst bölümleri çıkan ya da jöle eklenecek bölümü ayrılmış olan özel kek kalıbı çeşitlerini kullanırlar.

 

Similar Posts