Cafemarkt Makarna Makinesi
|

Makarna Makinesi ile Kolay Makarna

Makarna

Makarna İtalyan mutfağının tüm Dünya için bir armağanı olarak sayılabilir. İlk olarak 1154 yılında Sicilya da yapılmaya başlanan lezzet, daha sonra dünya damak tadına göre çeşitlendirilerek, o gün kü basit halinden bugüne geldi. Günümüz de neredeyse tüm damak tatlarına uygun bir makarna çeşidi mevcut. Temelde aynı hamur ürününün farklı pişirim biçimleri ya da farklı soslar ile sunumları olarak nitelendirebiliriz bu durumu. Ancak gerçekten sosların ve pişirme tekniklerinin makarnanın tadı üzerinde oldukça büyük etkisi bulunmakta. Makarna Makinesi

  • 300 g un
  • 3 yumurta
  • 15 ml zeytin yağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Bu malzemeler ile güzel bir makarna yapabilirsiniz. Ancak hamuru yoğurmak açmak ve şekil vermek yeni başlayanlar için çok da kolay değil. Şimdilerde hemen her yerde kolayca bulunan makarna makinesi sayesinde artık herkes kendi makarnasını kolayca yapabiliyor. Taze makarnaya ulaşmak önceden olduğu kadar zor değil.  Farklı makarna makinesi çeşitleri ve aparatları mevcut.

Manuel Makarna Makinesi

Manuel makarna makinesi bir kol yardımıyla çalışır ve elektrik gibi güç kaynağına ihtiyaç duymaz. Hamur üst bölümde bulunan yuvaya koyularak kol yardımıyla incelticiden geçirilir. Genellikle makarna yapımının çok olmadığı işletmeler ya da ev kullanıcıları tarafından tercih edilirler. Parçalara ayırılarak kolay temizlenirler.

Makarna Makinesi

Elektrikli Makarna Makinesi

Elektrikli makarna makinesi çalışma prensibi manuel makarna makinesi ile aynıdır tek fark güç kaynağının insan gücü değil elektrik olmasıdır. Siz zorlanmadan kolayca fazla sayıda hamur şekillendirebilir. Genellikle yoğun olarak makarna yapılan yerler için üretilirler. Yoğun kullanıma dayanıklıdır ve parçalara ayrıldığından kolay temizlenirler. Makarnalarınızı kendiniz yaparken fark katabilirsiniz. Hamur tamamen sizin isteğiniz doğrultusunda şekillendiğinden; temel malzemeleri bozmadan bir kaç ek malzeme ile lezzet verebilirsiniz. Örneğin domatesi makarnanın sosuna eklemek yerine hamuruna ekleyebilirsiniz. Ya da makarna seven çocuklar için sevmedikleri bir sebzeyi hamuruna ekleyerek yemesini sağlayabilirsiniz. Ispanaklı makarna, bamyalı makarna yapabilir; Üzerine başka bir sos ekleyerek çocukların sosun yoğun tadını alarak makarnanızı yemesini sağlayabilirsiniz.

Makarna Makinesi

Makarna makinesi ihtiyacınız için Cafemarkt‘ı ziyaret edebilir, aklınıza takılanlar için info@cafemarkt.com mail adresinden ya da 0212 514 51 21 no’lu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Similar Posts