indüksiyonlu ocaklar

Indüksiyonlu Ocaklar Çalışma Prensibi

Indüksiyonlu ocaklar teknolojinin ilerlemesi ile evlere kadar ulaştı.

Önceden sadece endüstriyel mutfakta kullanılan bu ocaklar nasıl ocaklardır ? Kulaktan dolma bilgileri bırakarak bu yazımızda indüksiyonlu ocakların çalışma prensibini sizinle paylaşacağız.

İndüksiyonlu ocaklar elektromıktanısa sahiptir. İndüksiyon uyumlu tenecere ve tavalar ise metal bir tabana sahiptir. Tencere ve tavaların ocağın üzerine koyulması ile birlikte manyetik bir alan oluşur. Bu manyetik alan enerjiyi pişirme kabının metal tabanına ilettiğinde ısı oluşur.  Bu durum tüm pişirme yüzeyinin ve mutfağın ısıya maruz kaldığı anlamına gelmez.  Sadece pişirme kabınız bu enerjiden etkilenerek ısınır.

indüksiyonlu ocaklar
indüksiyonlu ocaklar

İndüksiyonlu ocaklarda normal pişirme ekipmanlarını kullanamazsınız. Kullanabileceğiniz ürünleri ise basit bir mıknatıs testi ile anlamak mümkün. Tabak mıknatıs tarafından çekiliyor ise o ürün çalışma mekanizmasını harekete geçirebilecek nitelikte olduğundan indüksiyonlu ocaklar için uygundur.

İndüksiyonlu ocaklar el değidiğinde teni yakmaz. Bu sebeple mutfakta meydana gelebilecek ocaktan kaynaklı kazaları engeller.

Kullanılması normal ocaklara göre daha güvenli ve görüntüsü şıktır. Temizlemesi ise düz yüzeye sahip olması sebebiyle daha kolay ve hızlıdır.

İndüksiyon uyumlu endüstriyel tencere ve indüksiyon uyumlu tavalara www.cafemarkt.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Similar Posts