Ana Sayfa / Cafe Ekipmanları / Sıcak Çikolata Makinesi
Sıcak çikolata Makinesi Sahlep Makinesi

Sıcak Çikolata Makinesi

Sıcak Çikolata ve Sahlep

Sıcak çikolata ve sahlep kış ayları geldiğinde her yaştan kişinin sıkça tercih ettiği içecekler. Özellikle sahlep kültürümüzün derinliklerinden gelen bir geçmişe sahip.

Havalar soğumaya başlayınca işletmelerde sıcak içecek servislerine başlıyorlar. Sıcak içecek çeşitleri arasında sıcak çikolata her yaştan insana hitap ediyor. Ebeveynler kahvelerini yudumlarken çocukları için sıcak çikolatayı tercih ederken, uyku sorunu olan kişiler ve hamileler için de kafein içermemesi sebebiyle tercih sebebi. Durum böyle olunca hemen her menüde yer alıyor. Cafe, restoran ve otellerde servis ediliyor.

Sıcak Çikolata Makinesi ve Sahlep Makinesi

Eğer işletmeciyseniz işletmenize hizmet verecek endüstriyel mutfak ekipmanlarını itina ile seçmeniz gerekir. Peki sıcak çikolata makinesi ya da sahlep makinesini nasıl seçeceksiniz? Öncelikle ürünü yakından tanıyalım.

Sıcak Çikolata Makinesi ya da Sahlep Makinesi Nedir? Nasıl Çalışır?

Sıcak çikolata makinesi çoğu kişinin sandığının aksine ürünü içeride yapan bir makine değildir. Ürün dışarıda hazırlanır ve makinenin içerisine koyulur. Genelde toz kakao ve süt ya da işletmenin tercihine göre su ile hazırlanan sıcak çikolata sıcak çikolata makinesinin içerisinde sıcak olarak muhafaza edilir. Aynı durum işletme sahlep servisi yapacağında da geçerlidir. Sahlep makinası ve sıcak çikolata makinası içerisinde bir pervane bulundurur. Makine çalışırken bu pervane içeride döner. Bu şekilde ürünün sıcak kalırken dibe çökmemesini ve kıvamını kaybetmemesini sağlar.

Sıcak çikolata Makinesi Sahlep Makinesi

Sıcak Çikolata Makinesi ve Sahlep Makinesini Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle makine içerisindeki ürünü benmari usulü ile sıcak tutmaktadır. Makinenin yan tarafında bir su bölmesi bulunur. Makineyi kullanmaya başlamadan önce içerisinde suyun olduğundan emin olunması gerekir.
Ürün makinenin içerisine hazırlandıktan sonra eklenmelidir. Makine içeceği hazırlamaz.
Ürünün temizliğine dikkat edilmelidir. Hazne çıkarılarak ya da çıkarılmadan sıcak su yardımı ile temizlenebilir. Ancak temizlenirken haznenin altında bulunan contanın sıcak ile temasından kaçınılmalıdır. Bunun için hazneyi çıkarmadan temizlemek makinenin ömrünü uzatır.
Ürünün günlük olarak boşaltılması önerilir. Bir sonraki güne kalmayacak gün içerisinde tüketilecek miktarlarda ürün koyulması önerilir. Aksi halde ürünün alt bölümünde sararma olabilir.
Ürünün makinenin içerisine sıcak olarak eklenmesi tavsiye edilir. Ancak soğuk da olsa makine ısıtabilmektedir. Tabi bu işlem servis süresini uzatacaktır.

Tüm bar ekipmanı ve bar malzemesi ile ilgili soru ve ihtiyaçlarınız için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.