şef bıçakları
şef bıçakları

Şef Bıçakları

Bıçak bir şefin en büyük yardımcısıdır. Eğer iyi bir bıçak yoksa en usta şef bile istediği sonuca ulaşamayabilir. Şef bıçakları mutfaktaki profesyoneller için tasarlanmış bıçaklardır. Bıçak kişisel bir mutfak ekipmanı sayılabilir. Şefe göre ya da şefin yapacağı işleme göre bıçak yapısı ya da işlevi değişebilir.

Örneğin balık ile çalışan bir şef et bıçağı ile çaışamaz. O halde bıçak kadar bıçağın işlevininde seçimde büyük rol oynadığını söyleyebiliriz. Siz de mutfağınızın ya da profesyonel bir mutfağın vazgeçilmez şefi olmak istiyorsanız bıçak seçimine son derece dikkat etmelisiniz.

Şef Bıçağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüm bıçak seçimlerinde olduğu gibi şef bıçağı seçerken de bıçağın üretildiği materyale dikkat edilmelidir. Sapı dahil gıdaya uyumlu bir materyalden imal edilmiş olmalıdır.Şefin bıçağı kullanırken elinde sabit tutabilmesi yani bıçağa hakim olması önemlidir. Bu sebeple şef bıçağının sapının şefin eline tam oturuyor olması gerekir. Ayrıca bıçak sapının üretildiği materyal de bıçak hakimiyetini etkiler. Bıçak sapı elinizi terletmeyecek bir materyalde olmalıdır. Eğer şefin eli terler ise bıçak elinden kayar ve hem kazalara yol açabilir hem de sonucun kötü olmasını sağlayabilir.

Şef bıçakları sıradan bıçakalara göre biraz daha pahalı bir seçim olabilir. Ancak profesyonel olarak çalışacaksanız bir şef bıçağı kaçınılmaz. İki kere kullandıktan sonra körelen bir bıçağı kimse tercih etmez. Üstelik sık kullanım ihtipyacı olan bir endüstriyel mutfakta.

şef bıçakları
şef bıçakları

Şef bıçakları ve tüm bıçaklar ile ilgili soru ve ürün talepleriniz için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.