Ana Sayfa / Satınalma Rehberi / Reşo Alma Rehberi
Reşo Çeşitleri Cafemarkt
Reşo Çeşitleri Cafemarkt

Reşo Alma Rehberi

Reşo başka bir adı ile chafing dish yiyeceklerin sıcak kalmasını sağlayan, paslanmazdan imal edilen, kendinden ısıtmalı servis ve yemek kabına denir. Reşolar endüstriyel mutfakların temel ihtiyaçlarındandır diyebiliriz.

Reşo Çeşitleri Nelerdir?

  • Yakıtlı Reşolar
    Yakıtlı chafing dishler reşo yakıtı adı verilen likit bir yanıcı madde sayesinde ısınırlar. Reşonun alt bölümünde bulunan yuvalarda ısıtıcılar bulunur. Reşo yakıtı bu yuvada bulunan ısıtıcıların içerisine koyularak yakılır. Bu şekilde yiyecekler reşonun içerisinde servis boyunca sıcak kalır.
  • Elektrikli Reşolar
    Elektrikli chafing dish yakıt ile uğraşma zahmetine girmeden elektrik olan tüm alanlarda kullanabileceğiniz chafing dish modelleridir. Bu modeller özellikle açık büfe tasarımı özel olarak hazırlanmış yerlerde yeterli fiş olması sebebiyle kolaylığından dolayı tercih edilirler.
  • Roll Top Kapaklı Reşolar
    Roll top chafing dish kapağı çıkmadan açılan chafing dish modelleridir. Kapak 180 derece bulunan yuvasında kayarak açılır. Büfenizde kapak koyacak bir alan yok ise bu modeli tercih edebilirsiniz.
  • Meteşe Kapaklı Reşolar
    Menteşe kapaklı chafing dish modelleri kapak açma alanı olan yerler tarafından tercih edilirler. Kapak 360 derece açılabilme özelliğine sahiptir ancak gövdeye menteşeler ile bağlıdır.
  • Paslanmaz Kapaklı Reşolar
    Paslanmaz kapaklı chafing dish modelleri sağlam olduklarından kırılma ihtimaline karşı en çok tercih edilen modellerdir. Çok kişi kapağı kaldırır ve hergün chafing dish yıkanır. Bu arada bir kaza ile kırılmasın diye paslanmaz kapakı modeller üretilmiştir.
  • Cam Kapaklı Reşolar
    Cam kapaklı chafing dish modelleri yoğun bir büfede kapağın açılmadan içerisindeki ürünün görülmesi için tasarlanmıştır. Bu sayede hem reşo içerisindeki ısı kaybı önlenmiş olur hem de büfede gereksiz yığılma olmaz.

Reşo Kullanım Alanları Nelerdir?

Reşo çeşitleri en fazla açık büfe sunumlarda tercih edilmektedir. Bunun dışında pide gibi servis sırasında sıcak olması istenen ancak müşteri alanında bulundurulmayan ürünler için de kullanılmaktadır.

Reşo Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Öncelikle reşolar gıda ile birebir temas halinde olan ürünler olduğundan gıdaya uygun malzemelerden imal edildiğinden emin olunmalıdır.
  • İç ve dış bölümünde paslanmaz kullanıldığından emin olunmalıdır.
  • Alacağınız reşonun gastronorm ölçülerde olduğundan emin olun. Böylece içerisine çeşitli küvetler alarak biten ürün yenilemesini kolayca yapabilirsiniz. Gastronorm küvetler ile ölçü sorunu yaşamadan bir çok markada küvet bulabilirsiniz.
Reşo Çeşitleri Cafemarkt
Reşo Çeşitleri Cafemarkt

Reşo çeşitleri ile ilgili soru ve ürün talepleriniz için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.