Ana Sayfa / Kahve Makinesi ve Ekipmanları / Kumda Kahve Makinesi
Kumda Kahve Makinesi
Kumda Kahve Makinesi

Kumda Kahve Makinesi

Kumda kahve keyfi Osmanlı Devleti’nden günümüze kadar uzanan klasik Türk  kahvesi hazırlama biçimlerinden birisidir. Son zamanlarda kahvenin ağır pişmesinden ileri gelen lezzeti sebebiyle yine en çok tercih edilen kahve pişirme yöntemidir.

Özellikle cafe, restoran, otel gibi müşterisine sıklıkla kahve sunumu yapan işletmeler aldıkları taleplerden dolayı ve şık sunum biçiminden dolayı kumda kahve servisi yapmayı tercih ediyorlar.

Kumda Kahve Nedir ?

Kumda kahve kumda kahve makinesi yardımı ile kum üzerinde ağır ağır pişirilen türk kahvesidir.

Kumda Kahve Makinesi Nedir?

Kumda kahve makinesi ya da diğer bir adı ile kumda kahve ocağı modern hali ile elektrikle çalışır. Üst bölümünde bir hazne vardır. Bu haznede ateş tuğlası yapımında kullanılan bir çeşit kum bulunur. Elektrik yardımı ile bu kum kahvenin pişebileceği ideal sıcaklığa gelir. Kumun içerisine yerleştirilmiş tercihen bakır bir cezve yardımı ile türk kahvesi yavaşça pişerek eşsiz lezzetine kavuşur.

Kumda Kahve Makinesi Çeşitleri

Kumda kahve makinası (Kumda Kahve Ocağı) çeşitleri boyutlarına göre çeşitlendirilebilir. Küçük boy kumda kahve makinesi orta boy kumda kahve makinesi ve büyük boy kumda kahve makinesi olduğu gibi formu farklı olan kare kumda kahce ocağı, silindirik kumda kahve ocağı ve dikdörtgen kumda kahve ocakları vardır. Farklı sayıda ve farklı büyüklükte cezveler ile aynı anda birden fazla kumda kahve pişirmenize olanak sağlarlar. Kumda kahve ocakları geleneksel görünmesi sebebiyle çoğunlukla bakır kaplama olarak piyasaya sürülmekteler. Ancak bakır kaplama olmayan modeller de mevcuttur. Özellikle Gumbala markasının üretmiş olduğu bakır kaplama kumda kahve makinesi çeşitleri en çok sattığımız kumda kahve ocakları arasında.

Kumda kahve sunumu yapan işletmeler konseptlerine uygun olarak kumda kahve standı da koymak isteyebilmektedirler. Yine Gumbala markası bu müşterileri de unutmayarak kumda kahve ocağını tamamlar nitelikte kahveci güzeli adını verdiği bakır kaplama kumda kahve standları ile müşterilerin taleplerini geri çevirmiyor.

Kumda Kahve Ocağı
Kumda Kahve Ocağı

Kumda kahve makinası (kumda kahve ocağı) ve kumdakahve standı (Kahveci Güzeli) çeşitlerimiz ile ilgili soru ve ürün talepleriniz için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.