Ana Sayfa / Mutfak Ekipmanları ve Malzemeleri / Kesme Tahtası ve Doğrama Tahtası
Doğrama Tahtası
Doğrama Tahtası

Kesme Tahtası ve Doğrama Tahtası

Kesme Tahtası ve Doğrama Tahtası

Kesme tahtası ve kesme bloğu çeşitleri endüstriyel mutfakların ve ev mutfaklarının en çok kullanılan ürünlerdendir. Mutfakta kullanılan tüm ürünler gibi hijyen açısından mutfakta kullanıma uygun malzemeden üretilmiş olması gerekmektedir. Yapıldıkları materyale göre farklı çeşitte kesme tahtası mevcuttur.

  • Ahşap Kesme Tahtası
  • Polietilen Kesme Levhası
  • Silikon Kesme Bloğu
  • Cam Kesme Levhası

Kesme Tahtası PDF kataloğa ulaşmak için tıklayın. 

Kesme Tahtası

Ahşap Kesme Tahtası

Ahşap kesme tahtaları özel ağaçlar seçilerek yapılır. Genellikle bambu, teak ve ıroko gibi suya dayanıklı ağaçlardan seçilirler. Bu ağaçlar dışındaki ağaçlardan yapılan ürünler çoğunlukla yağda bekletilerek kullanılırlar. Ürün yağa batırılarak bir süre bekletilir. Yağı emdiği için ahşabın suya karşı direnci artar. Bu durum ürün temizliğinde ahşabın suyu çekerek şişmesini ve deforme olmasını engeller.

Polietilen Kesme Levhası

Polietilen kesme levlaları genellikle özel ebatlarda müşterilerin talepleri doğrultusunda yapılırlar. Standart belli ölçülerde olanları da vardır. İstenilen kalınlık ve büyüklükte yapılabildikleri gibi farklı renklere sahip çeşitleri de vardır. Farklı renk kullanım da amaç et ve sebze ürünleri gibi farklı cinste ürünler için kullanılan tahtaların rahatlıkla ayırt edilmesidir. Et dövme için kullanılacak polietilen kesme levhası genellikle daha kalın seçilir. Sırtlıklı polietilen kesme levhası ve sırtlıksız polietilen kesme levhası çeşitleri vardır.

Cam Kesme Bloğu

Cam kesme bloğu çeşitleri genellikle ev kullanıcılarına hitap eder. Cam kırılgan bir materyal olduğundan uzun süreli kullanım için uygun değildir. Bu sebeple endüstriyel mutfaklar tarafından tercih edilmezken estetik bir yapıya sahip olduğundan kısıtlı bir kitle olan ev kullanıcısına hitap eder.