Ana Sayfa / Kahve Makinesi ve Ekipmanları / Gruppo Cimbali Casadio Quindici A2 Kahve Makinesi
Gruppo Cimbali Casadio Quindici A2

Gruppo Cimbali Casadio Quindici A2 Kahve Makinesi

Gruppo Cimbali Casadio Quindici A2 Kahve Makinesi

Gruppo Cimbali Casadio Quindici A2 Kahve makinesi tüm profesyonellerin tercihi. Cafe,otel ya da bar nerede olursa olsun profesyonel kahve servisi yapacaksanız Gruppo Cimbali Casadio Quindici A2 kahve makinesi doğru tercih. Bugün sizinle iki gruplu olan kahve makinemizi inceleyeceğiz. Peki nedir Gruppo Cimbali Casadio Quindici A2 kahve makinesinin özellikleri?

Bu tip kahve makineleri bir değirmen ile ortak çalışırlar. Kahve değirmende taze olarak çekilir ve daha sonra kahve makinesine alınır. Değirmen ayarı kahve kalitesi için çok önemlidir. Öğütülecek kahvenin inceliği akışkanlıpı etkiler bu durumda kahvenizin kalitesini etkiler. Kahve öğütücüsüne konulan kahvenin belli bir ömrü vardır.Kahve öğütücüsü haznesine koyulan kahve gün içerisinde tüketilmelidir. Öğütme işleminden geçmiş kahve ise  saat içerisinde tüketilmelidir. Aksi halde kahve bayat olur ve kalitesini yitirir.

Gruppo Cimbali Casadio Quindici A2

Gruppo Cimbali Casadio Quindici A2 Kahve makinesi Çalışma Prensibi

Gruppo Cimbali Casadio Quindici A2 Kahve makinesinin sağ alt bölümünde iki ayar bulunur. Makine ilk açıldığında önce  ayarına getirilir. dakikalık bir süreden sonra ayar ikinci kademeye getirilir. Makine 1 ayarındayken 10 litrelik tankını su ile doldurur. Tank su ile dolduktan sonra ayar kademe 2’ye getirilir ve böylece suyu ısıtacak rezistans çalıştırılmış olur. Makinenin üzerinde hem bağlı olduğu şebekeye ait olan hamde kazanın içerisinde bulunan su basıncına yönelik bir gostergesi bulunmaktadır. Makinenin düzgün çalışması için gerekli olan basınç 4 bar dır. Eğer 4 bar dan fazla bir basınç var ise şebeke suyunda makine için basınç düşürücü takılması gerekmektedir.

Gruppo Cimbali Casadio Quindici A2

Makinenin 2 kaşığı vardır birisi çiftli birirsi tekli. Tekli olan kaşık 7g kahve alır. Çiftli olan 14g ahve alır. Öğütücüde öğütülen kahve tamper yardımıyla başınç uygulanarak sıkıştırılır. Kaşık makineye takılarak başlatma tuşuna vakit kaybedilmeden basılır.kahve servise hazır olarak bardağa dolumu sağlanır. Makinenin bir sağ birde solda iki adet buhar kolu vardır. Krema, krema kabına sadece kullanılacak miktarda koyulur. Krema kabı buhar kabında belirlenen çizgiye kadar içeri alınır. Kısa bir süre bekledikten sonra krema hazır hale gelir. Krema oluşurken üst bölümde köpük birikir. Krema kabı hafifçe vurlarak köpüğün gitmesi sağlanır. Hazırlanılan kahvenin üzerine krema eklenir ve servisi yapılır.

Makinenin kullanımı bittiğinde, gün sonunda mutlaka temizliği yapılmalıdır. Makinenin temizliği ertesi gün yapılacak kahvenin kalitesini doğrudan etkiler.

Gruppo Cimbali Casadio Quindici A2 Kahve makinesi ile ilgili soru ve talepleriniz için bizlere 0212 514 51 21 no’lu telefonumuzdaninfo@cafemarkt.com mail adresimizden ya dawww.cafemarkt.com sitemizden online chat destek sistemimizden ulaşabilirsiniz.