Gastronorm Küvet Gastronom Küvet

Gastronorm Küvet

Gastronorm Nedir?

Gastronorm uluslar arası olarak mutfaklar için standart ölçüler belirlenmiştir. Bu standart ölçülere uyan mutfak gereçleri gastronorm olarak adlandırılıyorlar. Gastronorm tepsi, gastronorm küvet, gastronorm yemek tabağı gibi pek çok çeşit üründe gastronorm seçeneği bulunmaktadır.

Gastronorm ürünler mutfaklarda işlerimizi kolaylaştırır. Örneğin gastronorm bir tepsinin kaç porsiyon yemek alacağı bellidir. Ya da gastronorm bir tepsinin daha almadan fırınınıza uygun olup olmayacağını anlayabilirsiniz. Tekrar ölçmek, bakmak ya da sizin için olanı araştırmak zorunda kalmazsınız.

Gastronorm Ölçüleri

Genelde kafa karışıklığı yaratan ancak o kadar da karışık olmayan bir mesele gastronom küvet ölçüleri. 1/1 gastronorm , 1/2 gastronorm, 1/3 gastronorm, 1/4 gastronorm ,1/6 gastronorm, , 1/8 gastronorm, 1/9 gastronorm, 2/1 gastronorm , 2/2 gastronorm, 2/3 gastronorm ölçülerinde gastronormlar vardır. Peki bu ölçüleri gördüğümüzde ne anlıyoruz. Aslında tek bir ölçü var kalanı ise onun bölünmüş halleri. 1/1 referans alınarak (32,5 x 53 cm) 1/1 ölçülerini 2’ye 3’e 4’e6’ya ve 9’a bölerek diğer  gastronom küvet çeşitleri ortaya çıkıyor. 2/1 ise 1/1 in iki katı büyüklükte. Yani 2/1, 2/3 gibi çeşitlerde yine 1/1 referans alarak oluşturulmuş gastronorm ölçüler. Aşağıdaki görselden daha rahat anlayabilirsiniz.

Gastronorm Küvet

Gastronorm Küvet Derinlik ve Kapasite

Gastronorm küvetler kaça kaç ölçüde olursa olsun farklı derinliklere sahip olan çeşitleri vardır. Farklı derinlikleri olan gastronom küvet çeşitleri farklı kapasitelere sahiptir. Bunun dışında kullanım alanlarına göre tercih sebebi olabilecek farklı kalınlıktaki modelleri vardır. Örneğin sulu yemek için ya da az yere sahip bir işletme için derinliği fazla olan gastronom küvet tercih sebebi iken çok sıcak kalması gereken yiyeceklerin bulunacağı bir gastronorm için ince olan makbul olabilir.

Gastronorm Küvet Çeşitleri

Gastronorm küvetlerin ebat, derinlik ve kapasite tercihine göre seçenekleri olmasının dışında ayrıca kullanım tercihi ya da içerisine koyulan ürün için avantaj taşıyan başka seçenekleri de vardır:

Bunun dışında imal edildiği materyale göre de farklı çeşitleri mevcuttur.

      • Paslanmaz Gastronorm Küvet
        1. Parlak Gastronorm Küvet
        2. Mat Gastronorm Küvet
      • Polikarbon Gastronorm Küvet

Gastronorm Küvet Gastronom Küvet

Tüm gastronorm küvet ile ilgili soru ve ihtiyaçlarınız için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.