Ana Sayfa / Endüstriyel Mutfak Ekipmanları / Endüstriyel Kaplamalı Tava
Endüstriyel Kaplamalı Tava

Endüstriyel Kaplamalı Tava

Endüstriyel Kaplamalı Tava Nedir?

Endüstriyel kaplamalı tava yüzeyi pişirileceği ürün için özel olarak kaplanmış tavalara denir. Bu kaplama işlemi halar, rilsan, silikon, F.E.P, P.F.A, P.T.F.E ile yapılır. Endüstriyel kaplama sadece mutfak alanında tavalarda değil aynı zamanda ambalaj sanayiinde, tekstik sektöründe ve hatta süt endüstrisinde de kullanılmaktadır.

Endüstriyel Kaplamalı Tava

Endüstriyel Kaplamalı Tavalar Ne için Kullanılmaktadır?

Tost Ekmeği Tavası

Alüminize edilmiş çelikten imal edilirler, arzuya göre 2’li, 3’lü, 4’lü ya da 5’li çeşitleri vardır. Tek tek kapağı olan modeller olduğu gibi blok halinde kapağı olan çeşitleri de mevcuttur. Özel olarak kullanılacağı yere göre farklı ebatlarda üretilenleri vardır. Standart tost ekmeği kalıplarının ölçüleri : 9x9x28, 10x10x30, 11x11x16,11x11x32, 9x9x14 cm dir.

Hamburger Tavası ve Pide Tavası

Hamburger tavası ve pide tavası çeşitleri de alüminize edilmiş çelikten imal edilirler. Standart ebatları Ø 10,5 Ø 11,5 ve Ø 12,5 cm dir. Ancak özel olarak işletmeler için farklı boyutlarda da üretilebilirler.

Sandviç Ekmeği Tavası

Sandviç ekmeği tavası da alüminize edilmiş çelikten imal edilir. Standart ölçüleri 14.5×7.5, 18.5×6.5, 20.5×6.5 ve 21.5×8 cm dir. Özel olarak farklı ebatlarda üretilenleri de mevcuttur.

Baget Ekmek Tavası

Baget ekmek tavası francala tipi uzun ekmekleri pişirmek için kullanılır. Genelde delikli bir yüzeye sahiptir. Alüminize edilmiş metalden ya da paslanmaz çelikten imal edilir. Farklı ölçüleri vardır.

Düz Delikli ve Deliksiz Tava

Hemen her formdaki ürünü pişirebileceğiniz düz yüzeyli tavalardır. Delikli ve deliksiz modelleri vardır. Alüminyum, alüminize metal ve paslanmaz metalden imal edilebilirler. Delikli olan modellerde delik çapı genel olarak 3 mm civarıdır.

Top Keke Tavası

Top kek tavaları da pek çok endüstriyel kaplamalı tava çeşidir gibi alüminize metalden ve dkp  den imal edilirler. İsteğe göre tüm ölçülerde üretilebilirler.

Endüstriyel Kaplamalı Tava

Pizza Tavası Çeşitleri

Pizza tavaları da alüminyum, alüminize edilmiş çelik ve DKP metalden imal edilebilirler. Ø 15 cm den baslayıp Ø 40 cm’e kadar delikli ve deliksiz olarak üretilebilirler.

Ekmek Tavası Çeşitleri

Alüminize metalden imal edilirler. İstenilen şekilde tekli ya da çoklu bloklar halinde üretilebilirler.  Konik ve yuvarlak ekmek olarak iki formda üretilirler. Bu tavalarda mısır ekmeği, çiçek ekmek, kepekli ekmek, çavdar ekmeği vb. tüm ekmek çeşitleri pişirilebilir. Standart olarak 40×60, 53×65, 59×80, 60×90,74×98, 75×104, 80×100, 50×70 cm ebatlarında üretilirler.

İtalyan Açılı 40×60 cm Tavalar (Fırın Tepsileri)

İtalyan açılı tavalar (fırın tepsileri), özellikle unlu mamul fırınlarında tercih edilir. Özel açılı kenarları sayesinde fırınların raflarına kolaylıkla sürülüp yerleştirilirler. 40×60 cm unlu mamul, patiseri işleri için standartlaşmış “Euronorm” bir ölçüdür. Yapışmaz kaplamalı, kaplamasız, delikli ve deliksiz modelleri bulunmaktadır. Konveksiyonlu, buharlı patiseri, unlu mamul fırınlarında yoğun şekilde kullanılmaktadır. Bir çok işletme genellikle ürünlerini fırından çıkar çıkmaz 40×60 İtalyan açılı tepsilerle teşhir vitrinine koyarlar.

Endüstriyel Kaplamalı Tavalar  ile ilgili soru ve ürün talepleriniz için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.