Ana Sayfa / Endüstriyel Mutfak Ekipmanları / Endüstriyel Buzdolabı Alma Rehberi
Endustriyel Buzdolabi
Endustriyel Buzdolabi

Endüstriyel Buzdolabı Alma Rehberi

Endüstriyel buzdolabı tüm endüstriyel mutfakların temel ihtiyaçlarındandır. İster büyük çapta hizmet versin ister küçük yinede işletmenin yiyecek, içecek depolaması için endüstriyel bir buzdolabının olması gerekir. Peki ama daha önce böyle bir işletme sahibi olmamışsanız doğru buzdolabını nasıl seçeceksiniz? Buzdolabı alırken nelere dikkat etmek gerekir? Endüstriyel buzdolabı çeşitleri nelerdir? Birbirlerinden farkları nelerdir? Aklınıza bu sorular takılıyorsa bu yazımız kesinlikle sizin için. Dikkatle okumanızı öneririz.

Neden Endüstriyel Buzdolabı Almalısınız?

  • Endüstriyel buz dolabı almalısınız çünkü endüstriyel buzdolapları normal buzdolaplarının aksine yüksek kapasiteye sahiptirler.
  • Trifaze ve monofaze seçeneklerine sahiptirler.
  • Endüstriyel buzdolapları paslanmaz çelikten imal edilmişlerdir. Uzun yıllar dayanırlar ve paslanmazlar. Hijyenik bir mutfak için uygun koşulları sağlarlar.
  • Endüstriyel buzdolapları yeri maksimum kazanmak fikri üzerine şekillendirildiklerinden buzdolabı için yer olmayan mekanlarda bile tezgah ile birlikte kullanılabilirler.

Endüstriyel Buzdolabı Çeşitleri Nelerdir?

Endüstriyel buzdolapları endüstriyel mutfakların ihtiyaçlarına göre farklı kapasitelerde, farklı ebatlarda ve farklı özelliklerde çeşitlendirilmişlerdir. Formlarına göre iki farklı çeşide ayrılırlar:

  • Dik Tip Endüstriyel Buzdolabı
  • Tezgah Tipi Endüstriyel Buzdolabı (Yatay Tip)

Dik tip modellerin mutfakta bazı işleri kolaylaştırması adına ve müşteri alanına koyulduğunda müşterinin içini görmesi adına cam kapaklı modelleri vardır. Marketlerde, büfelerde de bu modelleri sıkça görürüz. Paslanmaz kapaklı modeller ve çekmeceli modelleri de mevcuttur dik tip buzdolaplarının. Paslanmaz kapaklı modellerde kontrol kolaylığı sağlasın diye kilitli çekmece ve kilitli kapaklı modeller mevcuttur. Dik tip modellerde motor üstte ya da dolabın arka kısmında bulunabilir. Motorun üstte olduğu modellerde arıza olduğunda dolabı yerinden çıkartmadan yerinde tamir mümkün olmaktadır. Bu sebeple bu modelleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Tezgah tipi buzdolabı modelleri hem buz dolabı hemde tezgah için ayrıca yeri olmayan işletmeler için oldukça idealdir. Üst bölümü tezgah olarak alt bölümü ise buzdolabı olarak istifleme amaçlı rahatça kullanabilirsiniz. Yatay modellerde de çekmeceli ve kapaklı modeller olduğu gibi cam kapak seçeneği de vardır. Paslanmaz kapaklı ya da çekmeceli olan modellerde kilitli çekmece ve kilitli kapak imkanı vardır. Bu modellerde buzdolabının motoru genellikle işletmenin kullanımına uygun olarak sol ya da sağ bölümde bulunur.

Endüstriyel Buzdolabı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Alacağınız buzdolabının ihtiyacınıza cevap verecek kapasitede olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Dayanıklı ve paslanmaz materyallerden imal edildiğine emin olmalısınız
  • Bilinen ve güvenilir markaları tercih etmelisiniz.
  • Satış sonrası ürün için garanti olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
  • Herhangi bir arıza durumunda size hizmet verebilecek yakınlıkta teknik servis olduğundan emin olmalısınız.
Endüstriyel Buzdolabı Alma Rehberi
Endüstriyel Buzdolabı Alma Rehberi

Endüstriyel buzdolabı (Sanayi tipi buzdolabı) ile ilgili tüm soru ve ihtiyaçlarınız için www.cafemarkt.com adresimize girerek, satis@cafemarkt.com mail adresimize mail göndererek ya da +90212 514 51 21 no’lu telefonumuzu arayarak deneyimli satış ekibimizden destek ve hizmet alabilirsiniz.